Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
佢講緊 Drainage Pipe
1. 冇空氣污染,淨係需要睇風速起風力發電,風向睇嚟得視覺效果(Wind turbine會自己對正)
2. 直接click入Water嗰個view或者起水利嘢嗰陣就會見到
第二點 唔係好明 我起水野(e.g.排污個個pipe)個陣個畫面都係白曬咁唔覺見到水流?
麻煩曬巴打 google完都唔係好揾到答案
排污同食水都係共用同一管道,唯一要注意係食水要裝上遊排污要裝下遊
佢講緊 Drainage Pipe,即係 sewage outflow pipe

[edit]
點解我裝左但用唔到

有無人好似我咁開返TMPE之後有啲 NETWORK EXTENTION既路就自己變曬其他路
啫係NExt定NExt2邊個版本呢?
Next2
熄曬再重新開過曬啲mod又無野
新手想入坑 點樣買法買好
等steam特價入
個人推薦入埋Mass Transit
買哂唔駛煩
[新聞]
https://www.youtube.com/watch?v=ZS26alpMqpk

REV0用submesh整到自動turn-back嘅火車頭
Workshop係咪死左?
乜都search唔到
試過Search到但好多其他地方死咗
現實都做唔到啦 好似好假咁
調度火車頭in-game好難manage到嘅
MU想用overrun都要起個invisible station先得...
仆街塞車塞到ON9
i5 7500
16gb ram
GTX1050

去到10萬開始lag lag地
裝左1500個assets
1050 同 ram 可能是問題所在, 你assets 多。
畢直有限 唯有刪d無用既
ASSET EDITOR 點加火車/地鐵站?

我想將
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=951765594&searchtext=match+day
呢個火車站改做地鐵站
有無用過mom? 好似可以做到。
Train Converter 唔work?
move it! 可唔可以教到路既高度??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞