Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
我好試試
有呀
如果火車網唔work 會試下你呢個方法
巴打個ui係咩mod黎?
巴打,劃左幾多條巴士線同大約每條線點劃?先可有咁多人次搭巴士
其實有無mod睡mod可以減低metro,單軌列車產生嘅噪音?次次起鐵路搞到附近啲居民入哂廠
整火車好貴,收唔返營運開支一半
真係唔知點多謝你
開埋工業區都重係no goods to sell
係咪中bug
係好貴,但好有用

除咗客運外,貨運都好有幫助。喺城內每區起個貨運站,可以令貨車數量同行駛距離大幅減少,解決 not enough goods to sell 問題

另外,deathcare個AI係我最不滿嘅。第一,成日crosstown派靈車,第二,唔知咩Mod令每間crematorium只派一兩部車出街。裝咗個 no deathcare mod之後,交通情況又大幅改善
之前個城d火車俾城際貨運谷爆左,之後將客貨運完全分隔,貨運都一樣爆,最尾del剩兩個貨運站先唔爆
咁係因為太多import/export

1)盡量自給自足
2)商業區永遠比條demand bar 嘅「要求」zone得少啲就啱。個demand其實有滯後,zone到佢冇乜demand先停其實會過咗龍。個城其實唔需要太多商業區,試下將兩三成商業區改劃做office,個balance就已經會改善好多
起好個機場,不過啲飛機黎到落客之後好似馬航咁消失左真係好漏氣
玩到17萬人口出呢段嘢

Object reference not set to an instance of an object [System.NullReferenceException]

Details:
No details

發生咩事?
想問下有冇人知PS4碟邊到有得買?Thanks
我個城只有火車 無地鐵
客運都用火車最主要係因爲地鐵應付唔到我個城啲人嘅通勤需求
繁忙時間一個站可以直接打爆720座火車(steam workshop上面嘅JR E233-2000)

而貨運我直情唔比貨車離開個區域 然後每個區(住宅區除外)都起貨運站
即係區域與區域之間嘅全部貨運都係用鐵路
去到個區先至變返貨車 結果區域與區域之間嘅路暢通無阻
區域裏面亦因爲貨運站係擺係中心,而且係單向出入,所以都無咩嚴重塞車問題

火車行得快又載得多 其實係好有效率
雖然鐵路係回唔到本(收入大約係支出1/3),
但係用其他部分(例如稅收)拉上補下之後 城市財政上無問題
貨運條計好, 點解我以前無用? 我以前d 貨車好鐘意派一件貨後行渾成個城。。。
貨運條計好, 點解我以前無用? 我以前d 貨車好鐘意派一件貨後行渾成個城。。。
如果隻GAME有一萬億點洗好
巴打 有冇mod係火車天橋/隧道可以直接穿過條車路 唔使分隔搞到塞車?
幽個默,去填個島出黎
[突發]
Cities: Skylines - Industries | Announcement Trailer | PRE-ORDER TODAY!
https://youtu.be/C0Z6OQ8kJ5A
[edit] 有郵政同貨運機場
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞