Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
買左industry
番去砌廠
點樣解決啲車cut線搞到塞車嘅問題 三線公路全部cut哂去最左面搞到塞到出城
裝traffic mod
假如你唔用MOD, 要理解一下 cities skyline 個path finding
參考 steam community. The Beginner's Guide to Traffic, Traffic 204 - Getting On the Highway
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=522776740
TL;DR:
BAD:

BAD:

BAD:

GOOD:
我自己會逐段畫線
最白痴方法
成日玩玩下都無靈感
次次揀地圖都揀好耐🤣🤣
Ronyx69 Railway
https://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=1569088356
It also allows you to choose railway props used on the tracks, such as catenaries, buffers, signals, and crossing barriers. You are not forced to use an entire style, so you can mix catenaries from one style and buffers from another etc.

啫係鐵路版 Network Skins 出咗喇
[edit]
呢隻game係會誘發強迫症
一條分岔路磨咗我三粒鍾
我反而冇
起完啲建築,塊地唔平都由佢
隻game最麻煩都係建築
好多時會自動跟地形而變形
最記得斜波停車場
我次次揀地圖都揀好耐
唔知玩咩地圖好
啲車咁都泊到先好嘢
我完美主義,經常起原再拆再起,甚至城市去到某個水平會整拆左成區重建 ,入坑400+ hours ,還未正式理想完成一個map
Ps4版特價28X,玩唔玩得過
之前macbook pro玩過,把風扇好嘈
我經常開新地圖 唔滿意又刪過
現在未完全完成一張地圖
利申 鐘意玩島地圖
PS4 無customized asset ,mod
我都想入手 但冇mod..
同埋冇得用mouse
依家156 但無mod
要買就273.5啦
多咗啲咩?
「Premium Edition」包含『Cities: Skylines』原版基本遊戲、「After Dark」擴充內容,以及完整的額外內容同捆包;內容開放即可下載使用!共計收錄:

Snowfall(完整擴充包)
Natural Disasters(完整擴充包)
Mass Transit(完整擴充包)
High Tech Buildings(內容開發包)
Art Deco(內容開發包)
Relaxation Station(廣播電台包)
Rock City Radio(廣播電台包)

自己睇都懶
有左move it 快好多
返緊工冇搵到,感謝
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞