Cities:Skylines 自由度最大建城遊戲(6) Parklife 1.10.1

1001 回覆
11 Like 2 Dislike
又無啦啦有幾個日本Mod 比作者Del左
又爛save
砌完後,有車通過到車站月台,cannot find path ,停唔到站
呢個算係Bug黎
中間D線要用對向黎砌
我都未搵到100%Fit既砌法
原來Bug 在不同高度的月台連接導致停唔到站,
BTW thanks
地面月台有冇簡單方法,泊晒16/17卡 新幹線?
睇下佢遲D更新會唔會整返地面版
延長站都係近排先有
FF一個故事同發展史

例如,先諗下佢係一個農村,所以要搵左有農地既area附近
開始起好簡陋既間隔同粗疏既交通連接,甚至商住混合既規劃

慢慢發展到爆發期,城市向外擴張,開始要有大條既路同舊城區接駁,但都係亂
教育做好左,對污染工業或者農地需求低,要發展新市鎮
用火車連接新區,規劃上又整齊d,但應付高密度人口交通又好多難提,要整好多駁口

總之個人好自然咁推進個城,唔好規劃得過份整潔同長遠,個城就會自然d
次次都想起得鄉下D
工業只玩農業
最後為左追上需求都變左普通成鎮咁起
拉路都拉左成個鐘
有咩地圖推介 想玩島
新DLC出之後希望會好d,
本身個農業真係好難撈
尋日見到有個Prop set係日本農地
睇黎要整大片農地要裝假狗
每次開新地圖就好自然會諗定唔同地方既用途,諗得太長遠 搞到好唔自然
https://www.facebook.com/CitiesGame/videos/262264504644187/
快D出
不過我覺得最大問題都係要搞掂交通
Cargo train station 有冇高架版
Google第一個就係,好似得1個
隻game根本就係玩交通
After dark , Snowfall 有冇必須?
得Mass Transit ,Mass Transit 半廢,只有ferry 有用,其餘只有裝飾用
有無咩mod可以令到小路入大路唔過對面線架

大概係咁
不過唔想就咁用TMPE令到對面有個路口位

大路用單程路唔好用雙向路
我就係知用單程路
所以先問有無mod係可以中間 分隔做左邊T字右邊直路

唔想中間界開 我唔識搬d node所以好核突
想問下
i7-7700k
16gb ram
1050Ti係咪唔夠玩?
因為之前玩起左一堆野之後save低
第二日開岀黎玩係開唔到
Load勁耐
成幾分鐘
係10次有2次左右-6開到
點解會咁
補充番
我係workshop down左700幾樣野
如果完全唔用workshop d野係冇呢個問
但我諗d mod應該玩得既都會裝
係一用workshop d野就會load唔到之前save低既圖
之前Workshop好似見過
睇下搵唔搵得返先
如果冇理解錯你應該想要呢隻
不過疑似支那Mod黎
https://steamcommunity.com/workshop/filedetails/?id=1317575868
理論上不應該大問題, 不過你有七百幾樣野 肯定會考驗ssd 同ram 架啦。。。 亦無哂解決辦法。 同埋,你有無用loading screen 呢個mod? 應該有d 幫助。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞