[SPI護脊書包特約] 2018 Back To School 背囊編

1001 回覆
113 Like 9 Dislike
其實呢款有成20-22L的了 已經唔細
有出好多顏色 有D配色會比較成熟
定你想要有厚墊放部電腦
或者唔鐘意 Herschel
要有厚墊加唔中意Herschel
D料都想好小小
價錢預below 1500
可以去north face 睇下
金鐘果間賣時裝果d 好少少
wildreness exp. 個day trip 同Meadow 值唔值得買?
又睇中新袋 好想買
但已經多到用唔晒
值! 日用/係香港行下山超正

day trip 但大幾多下
唔放得特別多野 Meadow夠做
竟然?
有沒review? 仲打算考慮自己訂
仲睇緊有沒其他款
TG?
香港會唔會有 GoRuck GR2 34/40L ?
好似真係無見過香港有現貨
上返官網買啦
平日返學帶電腦帶notes,再加其他野好重
有咩袋負重好d,唔洗揹得咁辛苦,個款又唔會太毒?
我想搵差不多像GR2/3 / LBB 果種backpack..
怕太細出來個樣唔好睇
我180cm 高 之前個濕鳩fingercross 完全唔撚掂
預2k hkd 左右 prefer 34/40L 左右
最好放到15.6 laptop
incase city backpack?
GR2/3 實用性好高
但個樣就麻麻地咁
日本山系岩唔岩?

呢款幾有格 亦都大隻 35L
個laptop 格未必放到15.6"
反而tacticool 我okay....
有沒多d可以睇睇?
上左MG / 永高行 / overlander 睇過下
仲有沒ssp - mk - tst 的鋪頭可以睇下實物
廣華街D軍事用品店?
打算放假去睇睇...
aer travel pack 果d有沒見過?
你打電話問問 觀塘suburban 果間睇下有無現貨
軍事風 算唔算毒
仲有行山款
追左post
見到係背囊多
不過想買個返學用斜孭袋
帶ipad,a4 size就夠
Budget:$1k-2k
唔使軍事風
有勞樓主
用唔慣roll top 袋
放得多野就好難搵想要既野
https://craftedgoods.com/collections/classic-collection/products/kamino-tan

呢款可能都岩你
30L 做緊特價
不過得一隻色
我想知hk邊到買Herschel平
暫時考慮Aer travel pack / Goruck Gr2 34L 中
goruck 個價真心
仲在youtube 搵緊相近的backpack 推介/review 中
樓主我就唔用斜孭袋
但作為Fjallraven 打手
推薦你Fjallraven ÖVIK SHOULDER BAG
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞