[SPI護脊書包特約] 2018 Back To School 背囊編

1001 回覆
113 Like 9 Dislike
主要返工出街用
著西裝返 , 平時帶飯,想可以帶多套衫同鞋放工做gym用
追左post 好似
Aer travel bag
Peloton ASPHALT
同埋goruck gr3/ 2
都唔錯
或者巴打有冇其他推薦

另外想問如果要買應該係佢地官網到訂?
呢D唔襯西裝啦 運動/軍事款黎
試下arcteryx
blade 220/28 啦
之前追post, 買左個orbit R102,
老老實實,其實佢個idea唔錯,
但係如果將佢D compartment 勾係袋出面架話同相係完全唔同,
睇相係既效果係好firm好挺,但現實係"the"哂落黎,而且唔太好睇
而裏面就無咩間隔可以用,我就放D compartment入去用,
但最後就係令到個袋無左好多位, 同埋重左好多

不過佢有個好處就係著西裝返工都唔會怪,
同埋佢防水性能真係幾好。
試過好大雨淋完裏面都無濕到。
不過有個問題就係而家學柔道,
將件袍放入防水袋再放入去之後個backpack就爆咁。

想請教下有冇巴打有其他推介?
睇緊尼隻三用袋
https://www.ebay.com/itm/Scramble-3-Way-Mitsu-Holdall-Bag-Backpack-Jiu-Jitsu-No-Gi-MMA-Gym-bag-/323173898085
但係著西裝揹又有D怪
lm
有冇啲背囊casual可以裝13'laptop適合矮仔
好老實講
帶個rain cover 有用過買重新強力跣水袋啊
隻料會重新好多
rain cover 又輕又唔會啞位

買個duffle bag 吧
運動袋同返工袋建議分開二個
衛生問題黎

呢款應該放得落13"了
幾好樣
市面上係咪已經搵唔到全新

無可能有啦
幾年前ga貨
間鋪仲未賣出 執得啦
邊隻小型既書包裝NOTEBOOK好?
有冇類似呢款既袋 想用黎番學

thanks
放Mystery Ranch Front Black Clour 有意reply留TG
不如herschel settlement 啦
你圖片個隻 好肥身
等百貨公司特價 好似係
唔趕可以等黑五
不過近二年 已經平得好少
見到fb講有fjallraven開倉
中環果個?
去過二次 但無買落手
要做會員先 交個人資料
之後收到好多cold call
之前平係平
但D色好少 仲係頹色黎
淡藍 紫色 屎色
同埋今次見到都唔算平
kanken classic 都$498
平時水貨都係500-600又唔洗限顏色
係D 大隻 shoulder bag 真係平
咁的顏色就算
仲想去買個俾女友
平時返工同踢波用
返工就多數都係smart casual /長褲恤衫波鞋
睇中左Gregory sketch 22
巴打點睇?同有冇其他好介紹?
有啲似我用緊隻rains
不過間隔正好多
FJALLRAVEN Kiruna Backpack
大家點睇
依家做緊特價
巴打點睇north face d背囊?
睇中佢個kaban 幾靚仔
出街用 唔想個樣太功能性
Below 1500有咩揀
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞