[SPI護脊書包特約] 2018 Back To School 背囊編

1001 回覆
113 Like 9 Dislike
Filson New York
依個brand 香港有無得買?
Wilderness Experience 真係好很輕
cote & ciel la..
用緊兩個mystery ranch 袋,個袋型如果你無咩裝,會坍落黎,其實幾樣衰
今日試左實物,真係幾細,我都已經唔係高大都覺得細,反而UA 感覺唔錯,郁唔算好長
我有個NSW 唔裝野都好挺但係隻防水料好硬身,整體好重
我個jansport用左15年都仲好新
個款都好似冇點變
想買新袋都冇籍口
兩個都輕?
邊個可以放電腦
男173高 用AER - DUFFLE PACK 2會唔會收皮?
又或者有冇類似呢種咁型嘅袋推介?
主要想要個袋冇咁橫 一句到尾 要型
睇左好多巴打分享既袋,但好似都冇咩岩
請容許我講講我既要求,睇下各位有冇其他建議

想要有皮既質料,但全皮會唔挺身,所以想要求挺身,不過唔好太大舊,個人比較細粒 (睇過incase果堆都唔係太岩)

返工同平日出街都想用到,但返工要著成套老西,希望可以襯返個衣著,同埋香港太熱所以最好有比較好既透氣

預大約千零蚊睇下搞唔搞得掂 如果唔得既話上到兩千都仲還可以

麻煩晒
有買過盧廣仲賣廣告果隻返工用
感覺無乜野$380無咩好挑剔
係想搵個靚小小嘅袋所以而家轉用防水背囊
我用緊嗰隻款係四百幾,拎到重嘢,嗰外型係普通背囊,唔係膠面,但係防水嘅,我落雨就咁孭出街入面都冇事
好似無
咪好囉
唔通成日爛好咩
介紹條片俾你
https://youtu.be/8yCvgmxQKd4
你ga要求 除左要求多 仲太多矛盾
我就愛莫能助

要皮袋直接得返10%可選
細隻再減50%
有皮通常都係復古路線
但要有透氣背墊就係現代野黎
筆直只有二千
基本上出名牌子 唔夠錢架啦
仲要襯返西裝,即係戶外品牌可以收皮

諗唔到
咁如果唔要皮
又想要挺身呢
Herschel唔錯
通街都herschel
咁都係呢d ga啦
你揀d 色特別d lo
感謝巴打係我咁既要求之下都比個超詳細回覆

如果我改一改要求為極主要返工襯西裝用,少部分時間出街用,夠透氣就可以

兩千蚊內有冇選擇

另外皮袋應該睇咩brand比較多
仲考慮過wilderness experience teardrop同fjallraven rucksack no21
好難揀
左450g 右350g
兩個都無電腦隔
要挺一定係Rucksack 21
Teardrop好軟
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞