老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

640 回覆
3739 Like 71 Dislike
最惡毒係逢親有自殺新聞Post都係超多正評 又話死左先係福氣 潛移默化之下令到D後生仔女覺得自殺係一條出路
好少留言,但想幫推,
想同00後講上高登真係勿認真,個世界好大,兩登係完全代表唔到成個香港,甚至1/10既香港。兩登而家只係手提設備發展下既一種娛樂,或者發泄既地方。
另外我個人認為腦魔同狗仔icon係嚴重障礙語文能力既產物,討論區唔需要咁大量既表情,雖然頗傳神,但降低語文表達既同時,呢啲icon多係消極性的,所以太過濫用既話,後果唔可以睇小。
希望有緣人睇到
其實我都幾認同女人係賤過男人,身邊有太多女人係搵男人著數。而其實呢個社會現況都幾正常,女人人工普遍上少過男人,然後佢地又會覺得組織家庭一定要慢慢揀個好男人,經濟上精神上都fit晒你既,因為女人再婚係難過男人,女人係隨任年齡眨值呢個概念已經根深蒂固。

結果做成既野就係瘋狂見到身邊女仔frd騎牛搵馬,因為佢地唔想晒時間呀嘛,咁未兩邊keep住。男人唔會覺得二十零、三十歲用幾年時間對一個人係晒時間。因為社會上對男人既時間(感情上)係寬鬆d。

所以女人感情上賤過男人好正常,但佢地唔係雞,我恭雞都只係誇大左賤既講法,但唔係毫無根據。女人都好慘,可以話社會迫到佢地咁賤。但我睇唔過眼既係,女人可以令無辜同埋我都唔想架做值口。
無錯,所以所謂tvb唔播自殺新聞係因為真係唔應該播,而唔係隱瞞。學校有人自殺亦都唔會搞任何紀念/追思之類活動,原因為負能量會傳染,應該讀新聞社工教育心理類既朋友會清楚點
Lihkg管理員/老闆擁有媒體,應該有社會責任,而唔係由得佢失控發展
入唔到大學係垃圾
非三大係垃圾
三大非神科都係垃圾
係連登所有人都係垃圾
好多人小學雞上黎見到d黑心摟屌假膠講埋d冷血野入晒腦
反正香港無得救,多連登一個毒瘤唔多,加快香港滅亡速度
全部女人都係雞

勞資糾紛

FG 30k 幾個月後40k

窮毒矮柒就溝唔到女
網絡係一個放負能量嘅地方
你聽到嘅故事,全部都好似好撚慘咁
但係現實社會嘅佢哋,未必真係咁折墮,呢個可能只係佢哋嘅1%

啲人只係現實未能抒洩佢哋嘅不滿
而網絡係一個平台可以發表任何聲音
當然,自然會成為負能量抒洩嘅好機會

對於有正常社交嘅人
一定唔會一面倒話所有女人係雞
一定唔會一面倒睇IG就以為其他人嘅生活好似好美好,而自己係一條廢柴

所以,上網切勿認真
呢到只係你睇到人嘅其中一面
現實佢哋係咪真係咁慘,現實係咪真係所有女人係雞
自己諗吓啦
係雞就唔洗溝啦
直接比錢就屌得
嗰啲反全部女人都係雞嘅posts次次都幾千正皮你又唔講?講男女,仇女係連登仔,厹都係連登仔;好喇到講政治,港豬係連登仔,港獨又係連登仔,總之咩都推落連登仔度就最撚方便。做清泉打稻草人好過癮?
最弊好多連登仔以為喺網上嗌贏咗就以為自己真係贏
其實上網唔係講到好撚好就係好撚慘
千祈唔好認真
五毛另計
同人分左手 之後另一半識左第2個 就話自己戴帽 全部女人都係雞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞