老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

640 回覆
3739 Like 71 Dislike
我意思係指,個社會繼續咁玩落去,我驚有朝一日真係會出現呢件事。到時就真係大獲。
唔好話連/高登,根本全個香港嘅人都唔當人係人咁看待,所以先至會彈咗咁多標籤、負面價值觀走嚟批判人。

根本人就唔可以用任何嘢嚟量度佢嘅「價值」,因為人就係人,唔係一件件嘅貨物!
話女人係雞係公廁呢句真係害左好多男仔
成日話人住Hall又係雞,私影又係雞,乜都係雞
話人地係雞都算,又想屌西,又用種暗中帶著不屑既態度走去溝人
真係當人地咁撚蠢咩
我都認同
成日睇呢啲非理性冇邏輯嘅評論睇到好嬲
覺得好唔公平 點解素未謀面就要俾人標籤
搞到我都好憎自己係女人 覺得所有男人都係連登仔嘅諗法 所有直嘅男人都好污糟
雖然知道一個人唔代表所有 但呢度係匿名 所有人都會將會地最deep嘅內心感受打出嚟
我會幻想每個同學都係咁睇一啲sociable/識打扮啲嘅女仔 特別係玩first impression都俾人話我似A380
有諗過係咪應該要fulfill大眾嘅諗法 真係將自己變成player/約炮 先至係所謂「正常」呢
但最後都過唔到自己嗰關
好大壓力 每日都過得好辛苦 一見到同自己意見相反嘅人就好想屌鳩佢 好想燒咗呢個世界 覺得自己開始痴撚線 可能真係心智未成熟

又唔洗咁嘅,清者自清
人地點睇自己代表唔到你
想屌下唔同意嘅價值觀咪講,有咩問題
陰謀論d講句,唔知係未有班人有目的地主導緊言論,
恐怖份子係想鼓吹人去恐怖襲擊,
但d班人似係想引導人變負面,自毀,憎恨父母,男女互相憎恨,仇視窮人等等
仲自命良幣 講到理想幾咁清高
問你會點樣去實踐
就講乜9隨緣 原來得啖笑
得個講字乜都唔做有撚用咩
最睇唔起就係你呢啲得個講字
乜都唔做等個天跌落嚟嘅人
中國, 俄羅斯幾時冇受過恐份子襲擊?

只係新聞封鎖,消息難流通,香港新聞小報
乜撚野都只會係別人嘅錯
依個社會風氣真係好厲害
子非魚 焉知魚之樂

你都識講你係你

你唔介意,關我乜事? 我介意丫痳
up to you
新屯門中心發生三屍倫常慘案,剛大學畢業女生,疑不堪濕疹困擾,疑在父親節先以利刀手刃雙親,再以膠袋笠頭注入氦氣自殺身亡。疑似女死者在討論區發文問「氦氣自殺有冇得諗」。除了發文外,疑似女死者兩個月前亦有回答並他網民的濕疹問題,更透露「今次真係好難捱,鎖埋自己係房唔出街,就嚟自殺。」

疑似女死者的網民在「連登」討論區曾發文問「氦氣自殺有冇得諗」,除了發文外,該名網民亦在其他有關濕疹的帖文回覆,分享自己治療濕疹的經歷,指服用類固醇反彈辛苦過濕疹很多,指她現時正經歷這個情況,「以前濕疹幾辛苦都捱得過,但今次真係好難捱,鎖埋自己係房唔出街,就嚟自殺。」

她續指:「起碼反彈半年先穩定,而家啲皮膚已經唔係正常皮膚,連燈都唔想開,鏡都唔想照,我唔會介意人地目光,我只會介意自己啲皮膚舒唔舒服,只要好得番,我理得自己全身疤痕黑印」。
連登
喂咁叫你地班連登仔收下口
同時老豆老母又要教

下來只會係人地錯,根本你就一開始就假設咗我係乜都賴
講乜都唔入耳嫁啦,十足我老母
香港大圍環境叫人奶共啦,連登又影響心智?
唔放負, 唔道出社會問題對一個人有幾大限制同影響
係反映唔到政府施政問題

更何況港共政府唔係以民為本

自殺都算係一種反抗
對呢個社會歪曲遊戲方式嘅一個控訴
港共只會怪人地諗唔通
廢老只會話人地廢青
唔會檢討點解有人自殺
嚴重嘅唔講,淨係落雨炒蛋,皇室堡事件,呢啲都唔少人信
連登仔成日崇日
講真,唔通一味粉飾太平好咩?
係咁昆d人話呢個世界好美好,人人安居樂業冇煩惱?收皮啦,港共政權。
周街都有人鳩噏架啦 自己唔識過濾都可以賴鳩連登 以後係咪單單案都可以賴連登???
成日咁負面來來去去都係為層樓

但由頭到尾都係你地唔肯買,年年話貴

咁你咪一世都負面,自己攞黎
負面係道出真相
反映問題
同去買樓係冇衝突
硬裝正面只會將問題越收越埋
咁你咪要去廁所去足22個鐘
輸在起跑線
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞