老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

640 回覆
3739 Like 71 Dislike
你走住黎屌都叫我全敗?個腦果然有問題
哇屌駛唔駛不停金箍棒洗版呀
我已經係日本個post答左你,唔好燒埋呢面好嗎?
啱呀 其實 都係 良禽擇木而棲啫
我都認同
成日睇呢啲非理性冇邏輯嘅評論睇到好嬲
覺得好唔公平 點解素未謀面就要俾人標籤
搞到我都好憎自己係女人 覺得所有男人都係連登仔嘅諗法 所有直嘅男人都好污糟
雖然知道一個人唔代表所有 但呢度係匿名 所有人都會將會地最deep嘅內心感受打出嚟
我會幻想每個同學都係咁睇一啲sociable/識打扮啲嘅女仔 特別係玩first impression都俾人話我似A380
有諗過係咪應該要fulfill大眾嘅諗法 真係將自己變成player/約炮 先至係所謂「正常」呢
但最後都過唔到自己嗰關
好大壓力 每日都過得好辛苦 一見到同自己意見相反嘅人就好想屌鳩佢 好想燒咗呢個世界 覺得自己開始痴撚線 可能真係心智未成熟
講呢啲既人真係好霸道
點解要逼人認同自己嗰套係啱
批判-》博人認同再抹殺人地價值觀
係真係會害到人
如果仲講得出
「得on9仔會跟」/ 「呢啲如果聽晒呢啲說話不如去死算,無腦。」

呢啲人真係同惡魔無分別
屌,啱呀,抺殺同人地價值觀同逼人用佢個套,真係成個共産黨咁 ,根本就係將自己嘅平時生活上嘅壓力唔開心嘅野強加,發洩係人地身上
最記得係之前有個女仔唔記得俾人強姦定性侵犯走上黎呻
結果下面留言全部都係勞資糾紛
女人就係雞
出得夜街預左俾人強姦
個刻真係好灰
都好驚事主因為見到呢類留言受唔住自殺
好多時正正因為同唔到身邊人講先走上黎講
本人已經覺得好污糟
仲要俾人笑抵你俾人強姦 女人都係雞
個刻我真心希望講呢堆野既人全家俾人強姦
講笑冇問題 但好明顯有班友已經上撚晒腦
同埋有得攞成就感呢,講d野偏激少少,賴到每人個人利益既時候,
一定好多正皮,呢下咪有滿足感。

但一個偏激既人,去翻現實社會就唔受歡迎......
有youtuber一有偏激言論都好多dislike。
都係個句,因為批判=抹殺人地價值觀=非常霸道

係咪因為連登唔開樣,所以講野唔使負責任,自己無受傷之下,可以傷到人好爽?

自認自己都正皮過某d仆街post,好L後悔
咩話人矮撚個d,點解要踩人?開post既人可以達成咩目的?
好L邪惡。
你好撚煩呀,講off topic野開罵戰死返出去講,唔好阻撚住個地球轉
而家玩連登班友把口唔識收,以為上網就可以亂嗡

絲打記住「慎獨」,即使你一個人都唔好放棄你嘅原則,呢啲係構成你呢個獨特身份嘅記認嚟,跟主流唔係件好事,自己開心最緊要,唔好將自己嘅尊嚴放係人哋嘅期望上面
以前用真isp email先申請到account,
班細路冇, 自然會好少上
上得多既多數做野成年人, 比較心智成熟
回覆得膠只為開心, 係假膠, 唔係信左佢講呀嘛
一直必腸就俾人笑到面都黃啦
而家d會員又真係真心信埋d擬假似真嘅post,
直必腸度度都係, 真係膠都廢事畀
個世界有正面就有負面
兩邊都吸收先可以令人聰明
無壞架
大學畢業 都仲叫心智未成熟?
就黎屙屎唔出都關連登事
你講緊邊個大學畢業
氦氣自殺有無得諗?
https://lihkg.com/thread/702840/page/1?ref=web
咁不如執左連登佢丫笨,真係姓賴,屈得就屈
樓主好似講緊好general嘅野,好似「全部女人都係雞」咁(?)
有個關於邏輯嘅問題想問下嘅,我講明我從來都唔同意全部女人都係雞先,費事等陣比人曲解:

點解話全部女人都係雞會咁多人反感,但如果話全部大陸人都係仆街就會咁多人贊同?其實兩個case都係以偏概全,一竹竿打一船人,我唔係太明個分別係喺邊度,求解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞