老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

640 回覆
3739 Like 71 Dislike
唔係播,連登係教人仇恨自己同仇恨父母,
唔係仇恨社會,所以係會令到人容易自殺同殺自己父母,
但係就唔會令人殺自己同自己家庭以外既人
玩到閪都爛之後搵人埋單結婚買樓
發覺未玩夠仲可以離婚分身家
除左雞 我都唔知有咩形容都班港女
自己冇分析能力,自己要負上責任
本身網路世界又好現實世界都好,一樣都充滿唔同資訊
冇思考就盲目相信,係自己攞黎
冇話邊個累邊個,好多野只可以怪自己
如果你硬係覺得要搵啲地方黎埋怨咪是但你
玩到閪都爛之後搵人埋單結婚買樓
發覺未玩夠仲可以離婚分身家
除左雞 我都唔知有咩形容都班港女

你個名
我最憎就係個起底文化
晒氣啦 係連登
唔俾男朋友扑野又話港女懶係高竇 飛得;
俾男朋友扑野又話無咗塊膜 飛得
好難服侍
點解唔怨得啊,我而家怨連登門檻太低

網絡世界黎講,牽涉到價值觀的深討一定係討論區,唔止係連登,其他全部嘅討論區都有責任。

你唔係要求一個細路仔可以識判斷是非呀嘛
岩啊 就係因為咁 明明係處都俾人話係公廁真係好影響情緒
純粹上得連登既大多數都係仔,所以啲女稍為做過咩就會比班連登仔po出黎,其實現實都有好多賤男呃蝦條,但真係比較少女仔會花咁多時間係個forum度囉,所以咪見親都係啲港女既post囉,事實上都有好多女仔好純品,唔好一竹篙打一船人,就係因為連登仔哩啲concept搞到好多人有處女情義結,班仔一方面想開罐頭,另一方面又要屌人唔係處真係好矛盾
心智正常既人都知啦 係哩個世界咁多on9諗野諗埋一邊姐
我好明白你既感受

其實我同我而家個男友一齊前係處,但因為我男友曾經試過好隨便,所以搞到識佢既人好自然咁覺得:我同得佢一齊我都唔方好得去邊,我都一定係啲好隨便既女仔,成日講說話俾我聽,搞到我好唔開心,我一方面已經好介意我男友既過去,但當我嘗試去接受佢既時候仲要俾人咁樣話自己,搞到我都有同你同樣既諗法,覺得可能自己都要去蒲同下其他人做,係咪要整cheap自己先會令個心平衡翻啲

我之前有過2個ex,2個都一齊左年幾都無俾過佢地,因為我覺得未揾到個岩既人,加上我自己都在處女情義結,但而家個男友雖然有過唔好既過去,但佢對我好好好坦誠,所以我俾左佢,就係因為啲人成日話女人係雞係公廁,搞到我都開始懷疑自己係唔係真係cheap到咁,我同啲ptgf比真係無分別咩。。。

老實講都真係有少少後悔破左。。。但又無可能一直keep住個處,超過25歲仲係處又會俾班人笑係老處女又盛,其實女人真係好難做

如果有下世真係想做男人多過女人
仇港女演變成話所有女人都是雞已經可以係仇恨社會的行為
老實講,無論連登,高登,其他forum,現實社會都大把歪理,不過高登連登負面嘅人比例多d。

一個人冇獨立思考,邏輯差,係真係好易中招。但仆街d咁講,哩個社會係需要d咁嘅人。
睇共狗攞咁多癈老票,就知社會有一大部分人即使歲數夠,但都心智未成熟
連登=社會地底泥/人渣集中地
當個社會做唔到令人安居樂業,努力根本冇回報,衣食住行呢d基本野都搞唔掂的時候,仇恨,自毀,恐怖主義咪應運而生。
根本好多人都唔識分咩真咩係假
人講乜說信乜
所以d連登仔而家害死左三條人命而家都可以覺得自己無責任
連登只係咁多討論區嘅其中一個
冇咗呢個都仲有大把位討論
成日以為冇連登就世界和平個啲就真係心智未成熟啦
你根本只係斬腳趾避沙蟲
叫你去同政府反映討論係唔係醫療/輔導問題嘅時候
我都幾相信你都唔知可以點反映
唔討論個源頭問題走去討論一個垃圾位
所以香港人真係連獨立思考都冇
連登教壞人都講得出
你現在聚腳於兒登
連登好明顯唔係恐怖主義果邊
連窮人唔好生仔都信既
你想佢幾聰明?

你父母窮 唔一定係唔勤力
但生於香港就一定關地產黨事
你唔屌資本家屌自己父母
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞