老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

640 回覆
3739 Like 71 Dislike
聖人mode

講真,一兩句真係唔會太大傷害,但好多人每人一兩句個種傷害會比你想象痛好多,變成類似cyber bullying ,睇個好多例子,cyber bullying 絕對唔會傷得輕過拳打腳踼
屌終於有正常人出正常post
其實男人都可以好貪錢 一腳踏兩船 想食鬼妹
當所有野調轉係男人 係你依啲人口中咪又係男人啱晒
正確啲嚟講 係你覺得自己講咩都啱
咁有本事 一世唔好溝女 唔好結婚 做一個獨立個體等死

依個post可以block好多人 好方便 謝謝你們
巴打講得啱,恐怖就在於一人一句既認同。
但巴打,善良係應該要有,唔需要唔好意思。
有啲人善良要學,學到有同理心為止
利申做過仆街
善良係連登會變道德撚 唔知由幾時開始
基本人性 對與錯 原來咁寶貴
如果呢套思想係現實對人造成傷害
你都係咁諗?
有同情心少少都俾人話道得撚,偽善
最慘係認真野又當尻噏
呢個其實係咪精英主義?但連登比例上應該無咁多社會精英。當連登仔真係勁啲,有5%係社會頂層1%,都仲有95%係普通人。無理由咁多普通人踩低自己?
上網本來就係消閒娛樂
個人嘅價值觀根本就唔應該比網上世界左右
人哋上嚟吹水鳩up你就信十足 咁天真都好難怪話係人哋害咗你喎

或者都係嗰句 上連登勿認真
唔只上x登勿認真
上網已經要勿認真啦 無論討論區定Facebook果啲
我都唔讚成全盤反對連登仔既野
但呢啲post有存在意義,等啲人都唔好一味信曬連登講既野
有d人自命清高,自卑到自大,所以誇下海口
窮人唔好生仔 (公屋撚係咁怨上一代,但自己又唔增值,打份19工係度hea)慢慢形成仇富

養兒防老 (成班畢業後住屋企,但唔想比家用又唔搬出去住係度圍爐,仲覺得父母欠左佢地)
多謝
有賤女人一定都有賤男人 女人係雞咁男人就係狗
咁唔同喎
報紙報自殺新聞都識得跟個撒瑪利亞防止自殺會熱線電話啦
CCTVB 唔報道係隱惡揚善,粉飾太平

你用學校做例子,正確嘅做法係唔好隱瞞,照直公佈完再派人去心理輔導
你學校唔公佈學生死訊,但係紙始終包唔住火,一定會有啲相熟同學知
但係學校又扮無嘢,無人去正視問題,結果只會影響學生心理,到時真係傳染負能量

返返正題,現今政府就係明顯想隱惡揚善,粉飾太平,但係無打算正視同化解香港嘅負能量,重要整張不自殺約章俾啲學生
結果依家香港咪繼續一日一跳,成件事無解決過

香港咁悲情,你問我我真心覺得唔少人死左係福氣
但係唔係叫你好似個奶波魔咁吶喊助威叫人去死,亦都唔係叫你扮睇唔到香港嘅黑暗面,揀兩個最極端嘅option
話人地係雞都算,又想屌西,又用種暗中帶著不屑既態度走去溝人
巴打講得好中
溝唔到下一步就係呼天搶地話人係雞
連登大把cyber bullying
明顯有一班人重要以此為樂
自己同女朋友都經歴過
只可以話 一沉百踩 人言可畏
由高登開始
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞