老實講 連登真係害左好多心智未成熟既人

639 回覆
3739 Like 71 Dislike
連登要負責 學thisav 咁加返句警告標語咁
有呀,早早已有.

為結婚而結婚,其實係最無謂.

當有日你發現呢D並唔係你想要既野,你就會開始出軌或者離婚.
通常青頭仔會好介意,唔好怪佢地
你話有sp,或者不停換男友果啲我都接受唔到
但只同二三個男友搞過嘅又無乜所謂
為結而結的確無乜意思

想知巴打有冇咩宗教背景
我明白你想講乜野,

但我會決定係開始時,先小人後君子.講哂D底線,同埋若果知佢拍過好多次拖,我都會直言.

心魔始終在.

我始終做唔到一個仆街,為蝦條而呃.
咁咪忠於自己既感覺而行
冇問題架
你揀時人亦揀緊你
有時候有d野錯過左就冇得返轉頭
唔好比自己後悔就得
沒有,我只信奉道.

是真理就是道.

道處處皆見, 只要你思考背後邏輯. 你會發現事件有多少真有多少假.

而佛學正正係教世人呢一樣野,去開眾生智慧.

佛學,非佛教. 不同的.

每個人既道都唔同, 有正亦有邪,終究是命.

命是決定成長環境,決定他變什麼樣的人,埋什麼樣的人堆.

但在我角度,是正是邪亦無所謂. 最重要係你縱死無悔.

即使世人皆醒你獨醉又何妨?
都係個句 上高登勿認真
但呢句其實都通用係人生上面
少d執著 少好多煩惱
輕輕鬆鬆又1 day 做人幾撚好

如果成日要求回報好辛苦
試下咩都唔好求回報
純粹想做就做 做人簡單好多
ture.

感情係雙方.彼此尊重,方能長久.
又冇人揸枝槍迫你上 上連登勿認真
巴打唔簡單
痴線同有智慧係一線差 希望你唔好走火入魔
真心除左學術台之外每個台都要加個心智未成熟者請勿進入
成日講處女,即刻令我就諗起小X士
多士?
樓上位巴打好多佢好多喎

最少人地話唔要非處就真係到而家都A0

多士仔係又要食又要屌
其實非處問題真係冇得講,就好似你同個鐘意大波嘅講平胸乜乜乜好咁,最後都會演變成個人喜好問題
而且我覺得非處呢種言論都未算仆街最誇張,遠遠唔及女人係雞咁撚on9
如果一個爛滾友,去要求老婆係處女,我會大力屌

但反之,一個潔身自愛既男生,去要求對等既老婆,又有乜問題?

搵到故然好.

搵唔到未無緣囉, 終生不娶,又有幾難?

左右手係度,你依舊解決到性慾.

為結婚而結,禍害別人,你願意嗎?

甚至禍害下一代,係一個破碎家庭下成長,造就惡性循環,又係你的原意嗎?(難道本著唔理好醜,屌完先算,再以養兒防老既心態去生下一代?我恐怕到最後你要倒蝕啦,甚至淒涼晚景)

我不入地獄,誰入地獄.

做人唔係咁做. 愛亦都唔係咁.
得罪講句 都係d思考能力偏低同真心膠既人先覺連登係主流意見 以下三類最撚多小學雞正評

港獨鍵國 (盲反/對大陸起鋼)
窮人唔好生仔 (一味係度怨)
女人係雞 (垃圾人種先覺得係岩)

新果代完全講野已知係無同理心同尊重 唔計假膠 你可以話連登係間接扭曲死者思想 但與人無尤 呢個世界好多野靠自己 只可以話係一個悲劇 而我覺得仲會繼續發生 變左個趨勢 香港人思想會愈黎愈短視同無知
咁你拍拖咪唔好屌
我比女溝
覺得佢ok可以試下
兩個人淨係出街拖手
結果覺得唔ok咪算 唔發展落去囉
冇人叫你以扑野結婚為前提
我唔會係未試過相處就問條女
你比人屌左幾鑊?屌過就咪搵我
兩個人岩既 佢過去係點我唔會介意囉
至少我唔會岩一個識左我兩日就拖我去爆房既人
理論上你咁潔癖都唔應該同果種人熟到
搞清楚先
唔係講緊,佢一上完連登,睇到仇父母/悲觀言論,轉頭即刻去殺父母
一直都係講緊 :即使人係有獨立思考,但接觸得多負面信息、一齊圍爐,加上個人本身悲觀 ,好易會泥足深陷。

個人本身悲觀係主因,但我相信,唔足以驅使到去殺人,最多都係自殺。
可能你會話,叫佢加油,唔好灰心 ,又點樣?都唔會對佢病情有幫助。鬼唔撚知咩,但好多時 mind over matter , 亦都解釋到 點解d motivational quote 咁多人like /share。 你睇完一句正面既野,冇錯,係唔會令你病情即時有改善到,但起碼個一刻,你人身唔會再咁悲觀先 or even 會成為你人生格言,同樣地,負面信息一樣。我真心相信,有連登仔已經當左 :女人係雞、窮人生仔正仆街 係真理

總結,感覺上雨傘革命收左皮後,我地呢代人心態同行為上變到同上一代人差唔多:好功利、現實、自我打壓
我身邊中同唔係
好純品
大學識嘅八成都係雞
依幾年網絡文化最可怕的事情
莫過於由以往的仇官商勾結到仇富再到今天的仇恨社會上的一切
將自己的失敗全歸咎於社會的錯
當然,蘋果同東方的渲染同對不同年齡層的標籤分化
再加上熱狗獨派的鼓吹
令情況更糟糕
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞