[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(16) 個post推得好慢呀呀呀

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
滿lv點解唔公平?
撞到相剋卡組應該係運氣問題
因為你再打上去
除非好似Jack咁高技術一副2.6豬走天涯
否則你會發覺嗰堆石頭人、大皮、3衝都幾重課
正常都好難滿

好耐無玩最近想玩返
可唔可以有高手幫我睇下 a9

即係咁
大家都all max
但係對手陣容豪華好多

同埋個配對system係一pair一pair咁配
好多時呢d一pair pair都係剋9你
配對相剋明顯係運氣黎,
唔通隻Game針對你咩

你被人剋覺得唔公平既同時,
對面會覺得好公平,相對既
好似都係得依個deck 玩到 好多都唔nrlv 但石人條路無課好難行
我冇記錯隻game 個system 係會搵你輸得多既deck counter 你,但可能10場先有1,2場係咁。至於我覺得滿lv 隻game 有邊d 位唔公平呢,豬真係好強 nerf 過又好出新卡又好都未至於冇得玩,我只係玩天狗,個期飛斧一出天狗直接收皮,但我未見到有一個version 豬係冇得玩 當然可能有但我唔記得 但豬既玩家都要技術,但唔計技術,單純一張卡黎講豬真係冇得輸
唔該巴打
咁有無deck係近少少 等我可以儲住個邊啲卡先
其實想玩豬
我唔知a9 既人平均卡lv 係幾多所以好難話用邊副卡組打天梯。但想玩豬就要有滾木 不過你升左9/7/4/1先
暫時玩呢副, 由3000上4000
不過都幾個月前嘅事
一上4000之後就開始懶, 開始玩2v2多
如果我玩新ac呢?
升卡係咪隨心就得 除左細電呢啲必要卡
唔係好識搵deck嘅方向。。
可以試下細水牌著手(最少跟9741)

騎士/冰人
細皮卡/女武神
弓箭手
大蚊/3蚊
骨海/盾骨
電塔
豬/4豬
獵人/電法/冰法
細電
老木/其他4水或以下法術

以上呢d 就係大概牌組,
斜號代表因應自己喜好/能力而定
咁既lv4300都得
又唔係隨心既 無課最好升死一套 再升大路卡,上面有位巴打講既卡。
姐係以2.6 水豬為例升依個卡組之外,可以升下毒,箭雨,因為唔同版本用唔同魔法。其次可以升下哥布林大軍,女武神依種萬用既卡,巨人你會見到,豬又會見到,石人又會見到。
唔建議好平均咁升因為有d 卡其實唔萬用,例如你主玩豬低水套路既就唔好升石人,大比卡,因為好少同一時用依2張卡
依個lv 打上去會辛苦少少,我都係咁上下lv打到4500左右,努力d既話可以4600。
想入三會

CR ID: 76767
#QCGGYV
想問有無公會收留,兩個人,都係3800-4000杯
謝謝
自己申請Ok架啦
本人無課玩家
想問下d石拎黎做咩最好
見到商店有500石legendary case買唔買好
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞