[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(16) 個post推得好慢呀呀呀

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
上左紫 好多人都唔夠卡等
所以唔夠人打
野豬係快攻 只不過通常都係速轉豬 可以好快再loop返啲建築防守卡 所以令人感覺佢有啲自閉
好難得有新手加入,
但只可以講句,平常心玩啦
試唔同卡組 睇下自己鐘意咩打法 了解唔同卡牌特性(例如咩卡剋制咩卡)
琴晚喺id哥嗰邊打咗傳1
過幾日過黎玩吓
Okay
無課上網揀一套天梯牌
然後升死一套就岩架啦
每次balance update
有機會微調一兩張牌
其實先慢慢升住先啦,等到某幾張卡特別高lv,睇下適唔適合圍繞住黎組

加上套套卡打法都唔同,要學哂都要好多時間
姐係一套純碎用黎升盃既deck,我建議新手玩巨人or 野豬,依2個係無課最易升既卡同強勢卡組,野豬係cr 親生仔識玩既話升死佢就岩。我自己玩坦>豬所以冇乜升佢
其次就係1d 後排卡組 火槍手,3蚊,大蚊,都可以話係必備,中型坦克就騎士,女武神。依d 卡可以話係通用好多deck. 3種哥布林都有用
你依家係幾多盃?
如果3階競技場以下我會玩
基礎巨球流,依家好少人玩多數玩狗球。
攻城:巨人 汽球
前排:小比卡 (斬對面後排)
後排:火槍手 弓箭手
建築物:骨墓 (拉怪用)
魔法:火球 箭雨
我頭先玩依套deck 黎打10石都贏到個3800盃。有細電可以換走箭雨。
感覺佢陰d陰d扣血既都好自閉feel
Clan Name: HK Tiger
Clan tag: #PG8GR

https://link.clashroyale.com/invite/clan/en?tag=PG8GR&token=9wcnpce8&platform=android

本地Clan war 排名:106
入盟要求:
1. 捐兵
2. 經常參與clan war
3. 反共
4. 入盟時請打繁體中文

注意:參與war者,要打哂3場collection card和最終決戰,card lv要3/6/9/11。

有興趣入wtsapp group, 請在clan chat 留電話。

已大量清人,現招慕有心玩家。
睇你課唔課金啦
課金嘅話其實都唔係話好多
唔洗話買咩寶石
都係拎黎買所謂升階之後嘅優惠包

作為一個參考啦
日本有個職業選手
由開新ac到3800杯用左9粒鐘就完成
而佢只係每一次升階都買優惠包

https://www.youtube.com/watch?v=lF2B_ExAV_U&t=5586s

其實升卡真係無咩所謂
我個人建議可以將咩卡都升到 白9橙7紫4傳1
之後再慢慢玩挑戰
睇你鐘意玩邊一種套路
再全力谷果啲卡衝天梯

當然 如果你係無課玩家
係決定谷邊張卡上去
就要考慮得好清楚
因為谷左就返唔到轉頭
要格硬繼續谷埋落去
你地clan war係幾時開?
主會今晚開左
分會好似未開
兩個都上左紫
但分會未拎到傳一箱
我係id哥嗰邊
而家war緊
聽晚先完
係依個就係汽球,女巫同巨人幾夾,你可以試下用火槍手同佢換試下效果。甚至乎有人玩巨人女巫平堆一波
冇玩三四個月 岩岩pick up番 都冇咩大變 依家3800杯 睇下衝唔衝到上去啦
想問問師兄 依幅卡打上去有冇改善地方?
我會骨屋轉矛屋,磨下守下,加隻巨人又攻到
升到本地clan war 排名71了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞