[I/A] Clash Royale 部落衝突:皇室戰爭(16) 個post推得好慢呀呀呀

1001 回覆
9 Like 6 Dislike
隻game其實仲有好多種類既卡/mode可以出
你玩得耐唔代表成隻game到後期冇得發展
是但搵個多活人既入
你捐卡有錢有經可以升快d
又可以求自己想要既卡
https://www.8591.com.tw/mallList-wareDetail.html?id=2338903011
一隻咁既AC都係講緊$1200
我唔知其他ac咩價啦
隻game出左兩年幾仲有幾多新人會走黎玩 又唔係玩法上有大改
你所謂既2 5 8 10起碼有7成都係hea玩個d黎
其他人慢慢儲錢食緊屎 見有人有心機玩你又叫佢去食屎?
我大把fd都係有卡無金而唔玩 培養一套野要幾耐大家心知啦
都唔講我玩左2年 都課左千幾
我都係得一套13/11/8/4
大部分仲停留係11/9/5/2 出完部落戰追lv又搞到唔夠金洗
d人話風唔食lv喎,課下750個箱 要爆一張紫其實都唔難

但可唔可以講下呢兩種豬有咩弱點?感謝
多唔多新人唔係睇隻game出幾耐
至少依家3000盃樓下既match時間仲係唔會超過3秒
咁你都可以話9成都係你講既hea玩玩家所以冇升盃既,我冇留意佢地打過幾場唔知啦
我主張自己升好過買ac都係因為技術方面 呢隻game d技巧要應用自如都要花下時間,等你熟晒嗰陣d卡都有返咁上下(掛)
最近先入坑
玩到2300盃

岩岩抽到張骨召
巴打們有冇骨召deck 推介???
(而家用緊骨召/巨人/bb龍/女巫/小pekka/2水蝙蝙/閃電/哥布琳屋)

岩岩新玩,唔太熟d卡名,唔好見怪
3lv天狗 7lv球
仲要其他咁低lv
咁撚樣普通都敢收人$1200

如果唔係連住我主要email
我都想賣
仲有4000石比人玩
乜咁多新手玩 我只係覺得自己升花既時間+金錢cost係大過直接買ac
當年唔課根本唔夠錢推d卡上去
佢拎住d高lv牌輸比低lv仔學下人點打我先覺得有用
當然最有用都係睇片+實戰 睇下落牌d placement等等最有用
https://www.deckshop.pro/deck/list?containing=Graveyard

骨召通常都跟個冰或者毒
你唔夠水出呢兩個魔法解人d兵既話
就不如連骨召都唔好出

冰 我唔識用都唔建議人用
毒 就唔玩骨召就其他牌組都可以岩用
同意 學技巧有幾難丫
有卡就有得用有得實戰有得試
最難明明就係要用時間升卡儲卡
thank you 巴打
唔怪得我用骨召唔高效率

成日要等到對面冇水先落到骨召

如果咁睇我副deck 可以走邊張落毒?
雖然隻game係出過一排
不過玩法上同好多手機game都唔同
所以新血其實唔算少
上面都已經有幾個

你都講得岩
輸俾低lv牌個自我檢討意識應該會強d
學左兩個幾月 打10石到5-7勝左右就開始俾d 5000+教做人
識理論一回事 臨場用到出黎又係另一樣
不過真實例子係買現成真係快好多
2年幾都得一套滿9成既卡
我唔打100石 廢姐
利申第1次打10石12勝 但100石第1次得7勝就唔敢打
對少課玩家黎講100石壓力太大
石門ching 制霸完傳說依家連cr都準備制霸
我fd話好多人又玩傳說又玩皇室戰爭
睇黎呢句野係真

今季諗住停玩傳說 本身dl左bs 同 cr..玩玩下發覺cr好似好玩d
想開始組返副deck打上去
肯比少少錢玩嘅話依期流行巨人三槍,算係平民deck。

覺得自己有手速有反應嘅就玩速豬,但我覺得會玩得好辛苦,搵自己笨。

比得起再多d錢玩的話:

唔洗用腦但又好鬼勁嘅都係石頭人deck同 狗球deck,不過真係要升到爆先會見識到佢真正嘅威力 石頭人升到8級都還算比較易,天狗升到5級就真係要再比多少少錢先做到
三槍係最近呢2版都麻麻地喎? 無論配巨人定係大皮
一隻女武神/幽靈都食2槍啦
但橙卡組真心易養既

玩過速豬,
真係好累, 大水牌係輕鬆好多

一直以來最穩陣既覺得都係天狗套
有冇波都好好打,
但波同龍個啲近期變成可以擊退強度應該打左折扣,
靠地獄龍搵食既又係GG, 被擊退就斷燒
縮係狗後面個堆野火球爽食
一係用波推第2條lane (改完未玩狗波唔知咩情況)

不過講花錢, 真係狗同石人都差唔多
雖然石人本身有得招, 但佢啲deck 都夾好多紫卡同傳奇

樣衰既關係養左年幾隻石人都係6天狗係2
岩岩上期紫箱抽到好多波想招黎轉玩冰波既時候就balance update
目前玩緊豬覺得唔錯, 但d配件係9配
但想睇睇玩風斧豬好定低水豬好
風斧有排升
低水豬就易好多 傳統配 除左碌木都招到
但風斧真心勁既...
用3槍係咁㗎啦,睇你點夾之嘛 我講近期多人用嘅係依套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞