我係深圳人, 嚟左香港二十年, 你問我答

536 回覆
73 Like 1126 Dislike
好心你啦 ... 稅都冇交, 你就唔好扮曬野啦 ... 我覺得你應該係新界 D 牛屎佬多 ... 以為自己一生出來就有特權 ... 我而家講緊對社會貢獻啊 ~ 你連稅都冇交, 貢咩獻啊 ? 講得難聽 D, 你而家用緊香港 D 設施, 都係我地班納稅人供養比你用架咋 ! 真係唔知邊個面皮厚, 邊個食人野, 拎人野, 仲大大聲屌人 ...
支那人唔係人
要數上去, 你啊爺, 你伯爺, 都係支那人 ... 你亦都係支那後裔 ... 唔信今晚問下你老母祖籍係邊 ...
你覺得上去做野普通話係咪好重要?
唔知。但應該條條村唔同。我隔離村都差2~3年。
而家我老豆老母+早嚟香港D同鄉個個都話後悔落嚟。有早知冇乞衣。
以前我老豆準備升做村書記。但係落咗香港。
而家個村長靜係面睇到嘅身家。都10億8億
係 ... 因為台底交易好多 ... 例如引入某發展商過來收地起屋, 有誠意金 ... 名正言順收 ... 10 億 8 億已經算係少 ...
呢3~4年收屋地。
仆佢個街。0.9平方屋地賠1 平方單位。貪撚到仆街。隔離村1:1.3已經俾人屌到仆街。
村委班人真係呢2年。半年換一次車。
係 .. 知唔知點解?因為發展商同村委夾埋。

以下係平湖另外一條村收地賠償,村委比人屌到上天花板。

樓主好熟平湖即既發展?我爸有廠近華南城個邊 附近發展得好快又起緊醫院 聽講佢個度未來會變住宅用地 等人收購 請間點賠先合理?係咪要識人有窿路先可以自己改用地賺到盡?thanks
好熟 ... 我個親戚係前廣東省副省長 ... 佢係平湖人 ... 我可以話, 而家平湖政府裡面 D 人, 我都認識 ... 華南城直頭禾花社區果個大佬就係我十幾年兄弟 (朋友, 但是好到一條底褲兩份著果種) ...

點賠先合理, 我比個參考價你 ... 華南城行出少少, 山廈路口, 果幾棟 "融湖新城" 面積均價大約做緊 5 萬蚊一平方米 ... 基本上低過呢個價, 你可以唔洗考慮 ...

內地改用地, 係有技巧 .. 一來唔好太張揚, 二來要搵人照 .... 當你咩都冇的時候, 你最好就搵建築商, 叫佢做, 之後比返 D 著數佢 ... (好似我上面講咁)

有冇睇過內部最近既規劃平面圖 我相信愈遲收購愈值錢 睇好平湖
你上網你話你係上帝都得啦死大陸仔
屌你老母你祖先係非洲人
連登仔大多數都係失敗者,唔抵得人地生活得好過自己,妒忌人,所以只敢係連登到拎返d自尊,非理性批評 樓主唔洗勞氣
貼稅單啊,你貼完,我貼。冇就麻煩收皮好嗎?食人嘢,拎人嘢,用人嘢,對社會冇貢獻,淨係識上網叫春嘅垃圾。
你嘅母語係咩
咁無啦啦有人叫你去死,唔通仲同你慢慢理性咁討論
睇到 搵一萬幾千對社會無貢獻 同埋係香港住廿年但話大陸無搵香港著數叫人搵證據 就開始覺得樓主on9

你係真有錢又好,ff撚又好,都唔會改變到你上面兩個point係有幾on9

我無一億,但我唔覺得要有一億先可以屌柒你,唔係自己on9左就大佢話佢無錢無貢獻 就會令到自己岩翻
哦~你睇返我留言睇吓我係咪失敗者
如果你覺得我係失敗者我就即刻攞證據收我老母皮
黃碌撚,比人傳收錢傳咗好耐,有冇多啲料爆?
我個人幾buy一個文化人嘅講法:如果碌撚係收咗中共錢而有咁嘅表現,呢種錢真係多多唔怕收
原來你係屈鳩男呀?唔怪之得你啲口吻咁撚似啦
你喺大陸呢我就唔驚,但係你係屈機男
你貼你老母個閪呀你貼住我貼
大佬你唔係而家好撚高層次嘅咩
又叫人發財立品
以身作則示範一下嘛
屌你老母得把口
有政治目的?
唔緊要 ... 鐘意屌咪屌囉 ... 又影響唔到我 ... 咪以為連登就係你生活的全部先得架 ...

事實好多都擺係眼前。你信又好,唔信又好。你有貢獻又好,冇貢獻都好啦,我又攞唔到你一毫子。

我要講就係,你生活得係香港,唔多唔少,你都要為呢個社會做返 D 嘢。而唔係日日上論壇屌人過口癮。睇清楚事實,睇清楚真相,先可以從根本搵到個問題到底出係邊度。

盲目屌人,對成件事冇幫助。有本事就付諸行動。我敢講,如果我而家企係你面前,你都唔敢郁我。上網就話係威係勢姐,到時真係吹雞出來遊行,個個咪又係話要返工不了。

所以話,香港有今日,真係自己攞來。
開頭樓豬都有風度
之後俾人串多2串 大陸人個套又出返黎
咩我有1億 你得個嘴
睇黎樓豬你都係少D返大陸
你有既知識應該唔會係呢D水平
原來樓主應該又係想煽動人哋搞群眾運動
然後政府又可以話香港有人搞港獨
跟住又可以等政府撥款
你老母邊撚度有咩知識水平呀
屌樓主咁撚耐 一路都唔記得負評呢個死大陸喱樓主添
牛屎佬真係多邏輯 ... 怪唔知得政府都怕左班新界野蠻人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞