我係深圳人, 嚟左香港二十年, 你問我答

536 回覆
73 Like 1126 Dislike
樓豬真係好可悲 個種思維仲係大陸狗心態
佢地搬錢落黎係為乜?多數黎講
香港人個朵大陸係咪已經臭晒
依家想食大陸妹係咪已經好難
你唔好回避我問題啦廢青
唔信又或者話我失敗者咪講lor
點睇珠海依個地方?炒樓炒得過?
有無機會未來十年升到上二線?
點睇台灣
樓主對冇父幹後生仔有咩具體建議,正係得好似你所講移民同背靠中國?
點解啲正負評同廣州po差咁遠
你捨得走未?
你睇支那樓主咁撚串就知
人係因應環境而改變唔係你一句說話叫人變社會就變
正如中國貪腐問題係因為體制上無監察而誕生

香港班走狗政府就係佢地唔洗受責任,冇受監督以跑出來,所以共產黨點會唔係問題根源

香港人而家咁鬼悲哀又有問題性格都係因為環境壓迫所致
講拆遷賺成億唔通係靠自己本事?
其實有必要屌黎屌去咩
人地講野對你有用咪吸收下
有人有問題樓主又知咪答
其實學識身分地位身家真係討論既重點咩
我一撚定信到十足囉
想問樓主你覺得深圳有冇排外思想?
冇著數冇利益個個爭住去做人渣
睇下咩point 啦,屌佢老母扮晒中立香港人咁,但其實講d野全部有立場有機心,咁都唔屌等幾時

好似d明顯錯既 唔屌得咩,比佢9up到 話廿件大陸無拎過香港人著數,都唔出得聲咩,一個大話講一百次都無人話錯就好快變左真架喇

有d19 位好似講上面唔無限開國際航線係為左香港,我都已經無屌,你自己睇下佢大陸個機場delay成點,乜航班都唔開都搞到咁既7樣仲好意思話無限開,訓撚醒未?
已經唔講佢空域食撚左幾大忽,彎都轉唔撚到同我講為左香港機場好大陸點點點?
同埋我一直屌佢既point,開始屌個人用錢大人 係邊一個?

呢d咁既19 唔屌 ,陣間d on9當真又多幾個真心膠
想問樓主點睇香港人嘅未來處境出路?
你上去深圳行一轉好過啦
樓主咁有錢不如包養我
本身覺得樓主講啲野幾有見地
尤其係狗官刷鞋論 幾有啟發性
但係到樓主俾小學雞鬧就忍唔住用錢撻人
就知道中國人嘅劣根性唔係一兩代就改變到
見到咁多負皮冇諗住睇 晒我時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞