我係深圳人, 嚟左香港二十年, 你問我答

536 回覆
73 Like 1126 Dislike
就來有地鐵
中共幾時先捨得將香港畀番英國,做人太冇口齒,當初係自願割畀人,之後又話要收番

中共係咪好撚憎香港同英國有關係
深圳係咪好多寫PHP友都好似大師你咁?
食屎啦,落黎香港生活用撚盡香港轉頭又屌鳩香港,咁撚厚面皮,係咁認叻認屎認屁,咁撚多錢又唔死返上大陸生活?過主啦臭雞!
乜撚都錢錢錢錢,就係你地呢班有錢人推撚高晒香港樓價,又用撚晒香港資源,不特止仲要上連登開post 洗人腦????好心你死撚開啦㭍頭
就好似當年港督彭定康講,只怕香港既民主自由要斷送係部份香港人手上

覺得以家好似walking dead d部落咁
被侵略就好似你比negan佔領,佢剝奪你既自由,剝削你既利益,肥上瘦下
被解放就好似rick佔領左sanctuary,佢令你享受自由,公平,民主

香港以家係點我諗大家都好清楚

利申 鬼知真係咁定阿爺指咩
有冇方法比我同啲黑幕仔打返場MMA?
我想攞正個牌搞掂佢地
點解你會有!
剛我太約d你係那c人
你姓劉定咩 (估)
唔知有冇見過你呢
宜到唔係480咩
其實點解大陸人一講港獨問題就會講軍事?
點解獨立就要同中國打杖?
唔通愛爾蘭軍事上夠英國打?
然而即使獨立.會打香港嘅國家根本只有中國
所以意味住中國一直係靠武力先威迫到香港成為佢一部份?
所以講到尾一直用軍事威脅住香港嘅就係中國
大陸人打從心底裹都知道
咁撚到省略號 究竟有冇學過中文
仲有一定會話斷水斷電 又話冇大陸人死落黎買野 我地早就餓死
深圳人?想分裂国家?
你覺得香港會有say?

香港就算被吞,除左台灣美國提一提,仲會有邊個支持,而且,一早就去工、去農、去軍,沒有獨立存活的根本
屌唔好係唔係都屌鳩人啦柒頭
其實你講嘅港獨係咪需要立國.
咁立國好基本嘅嘢都需要軍備.
細如新加坡都有軍隊啦!
而家冇話獨立一定要同大陸打仗,
但大陸一定唔會比香港獨立,
加上香港環境就更加冇可能獨立,
只係一堆人成撚日ff 打飛機.
永遠都唔撚面對現實.
駛撚用軍事威脅咩, 香港連最基本嘅水電都唔能夠自給自足啦!
新加坡軍隊成立好大因素係因為水資源
而且就算新加坡有海水化淡廠,都一樣要向大馬買水
我唔支持港獨 都唔覺得係對香港好
只係覺得用呢個論點黎反對好荒謬
你幾時死返上大陸哦
好心你就咪撚係度鳩叫啦!
中曬!
「如果一爆好大獲」
問一,內地官預計幾時危險?而家砌經濟呢個狀態可以維持幾耐?
問二,點睇貿易戰?

感謝樓主,無論咩人都好,睇得出樓主有量度
舊同事響佛山買樓,火箭咁升
想請問廣州有咩地段有潛力?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞