北歐13日遊記 (芬蘭,瑞典,冰島,挪威)

809 回覆
217 Like 9 Dislike
Lmlm

到最北,食左個餐,有比卡超玩具。

在rovaniemi city center食左個pork ramen , 好有sleeping dog 風味
Hotel.com 1500(包spa)
Gold line 37 歐

值得一去嘅
個聖誕老人村成陣大陸味
我去到反而好多韓女,佢地都係坐8號
咁聖誕老人村本身就極重商業味,個人覺得唔去都唔算好大損失
其他玻璃屋好似都咁上下價錢
我記得係都唔少香港人 條村都幾靚 但真係淨係俾旅客
我反而覺得在rovaniemi 市內的K supermarket 有好多香港人,好乸噪。
下個再下個星期日到我去芬蘭了,Rovaniemi 火車站自駕到levi,inarl再經薩利色爾卡返返火車站

今天行山,用初雪做雪葩。用lingon berry汁同蜜糖
去kemi Turku 一個香港人都見唔到
我哋成團人買朱古力買到好似大陸人買奶粉咁,笑死
我個木杯「烈」咗
留名睇相
今次仆街了
月尾去冰島, 但係而家先知原來Blue lagoon 係咁多人去
官網已經冇朝早飛賣, 得返7點, 同埋連酒店飛(成$2xxx一個人)
有冇巴打去過, 7點入去係咪已經唔靚?
岩岩見KKDAY 仲有得買朝早飛, 但係好懷疑周圍都冇飛, KKDAY點會有
話48小時內覆, 多唔多人試過, KKDAY BOOK 完野, 俾埋錢, 先打黎話俾你聽冇?
最壞打算係一大朝早試下去現場排隊試下有冇得WALK IN

知唔知同moveien pick 比邊個好玩d?
攝影新手想問有冇相機推薦
Rovaniemi嗰陣應該好有聖誕節氣氛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞