北歐13日遊記 (芬蘭,瑞典,冰島,挪威)

809 回覆
217 Like 9 Dislike
咁你地有冇用暖貼,同埋想帶即食火煱,不過唔知行李寄倉有冇問題?
留名支持
十二月好似冇白天,全日都黑
我都有件C記銀底turbodown 配u記ultra, -15度拍星軌都頂到天光。大風都入唔到。算係咁。前年black Friday us199連運。今次過去玩順便睇下啲arcteyx 同laglofs
我有用暖包呀
冇帶過唔係好知
應該越北嗰啲越短日照,lapland嗰邊應該好短,不過唔知會唔會全日黑
Columbia 我覺得都還好,我過我淨係帶左銀色層,出面加件大褸
如果想真係好保暖嗰啲不如喺當地買,香港好難搵到啲for 負十幾度嘅褸
想問下樓主果陣用咩消費方法?信用卡定現金?
google完好多都話用卡好方便,但係要收手續費..
先到芬蘭,是否先唱歐元?再用歐元兌其他貨幣?
洗費幾多
我兩樣都有,卡真係好方便,去挪威搵唔到兌換鋪 所以全程用卡
係呀,喺香港唱定先都得,去到嗰邊先兌其他
Btw 克朗兌港紙差唔多1:1
總數3萬幾
塔林用乜元?
歐元
計左機票酒店定另計
計左喇
機票酒店火車tour 25000幾
請問張data sim用邊張好?
我自己係用O2,有啲用3
最緊要睇下data夠唔夠啫
12月聖誕想去丹麥瑞典同挪威,1個地方預幾多日好? 有咩city 推薦?
Denmark唔清楚,不過sweden Stockholm, norway bergen and oslo 好正
Bergen上山睇日落
睇你去幾多個城市同有咩想睇
我Stockholm 留左三日兩夜,bergen oslo各兩日一夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞