北歐13日遊記 (芬蘭,瑞典,冰島,挪威)

809 回覆
217 Like 9 Dislike
Lm
Thanks 爸打。
Levi 個極光團,你知唔知Aurora chase 同escape 最大嘅分別係咩? 我見價錢差不多但escape 有埋住
其實睇你主要玩乜
Denmark我諗計埋近郊,3日夠哂
Sweden跟團我剩係留咗1日 我覺得可以留3-4日左右
Norway市內好似唔太多嘢睇,1日半我諗夠,不過去norway唔去睇雪山好似差咁d
可惜樓主在挪威時間唔長,下次再去記得要去Flåm!!!
峽灣絕景真心靚!
巴打係tromso 留左幾多日, join 團?
黎緊3月頭去 plan 緊
係呀 一出就係嫁喇
其實我都唔知 睇下邊個啱你啲啦,兩個都係睇極光嘅,不過記得check下escape係咪有相機嗰啲借
有去呀 但係冇stay到,只係喺車站附近hea
有得留我都想留喺嗰度
我都係到 Levi 後,買啲零食,再轉的士去 northern light ranch

真心靚
你有冇stay overnight??
有呀,本身個團係諗住第一日睇極光,個位係靚位嚟,可惜落雨
第二日就坐6個鐘去芬蘭Levi,跟著就睇到人生第一次嘅極光
咁都好吖,至少睇到
去撞正陰天雨天好sad
係呀,第三日睇個位都好靚,不過太靚食咗好多風
我想請問除咗搭飛機由oslo去tromso之外有冇其他方式去?
大風真係好辛苦 負幾度大風凍負十幾度冇風好多
好似可以火車加巴士
因為我用google map搵唔到有車去到
搭單問,12月去Finland +Iceland, timberland boot夠唔夠?
有毛嗰啲最好啦
如果冇一定要著厚襪
好似冇得火車直達tromso,要轉巴士
Google搵應該搵到點去
火車相對麻煩......
要過左去Stokholm 先, 然後Stokholm 火車去Narvik, 再由Narvik 坐巴士過去Tromso....
由於呢個方法實在太不practical同太洗錢, 所以不建議..
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞