北歐13日遊記 (芬蘭,瑞典,冰島,挪威)

809 回覆
217 Like 9 Dislike
黎緊想去冰島 如果3日倫敦 5日冰島 會唔會太chur?
上網search 芬蘭滑雪就有介紹呢個地方
係呀 始終roveniemi 熱門地方
唔搭內陸機 搭火車係唔錯嘅選擇,慳左一晚住宿
多謝
倫敦唔清楚
不過冰島5日都ok,我參加個4日團都唔算辛苦,係夜晚再出去睇極光有啲chur
想請教下 如果唔想滑雪 係咪都唔洗去LEVI 直接去ROVANIEMI 就得?
都係呀 如果唔滑雪同睇極光都可以skip嫁喇
在Helsinki 是否可以用app買HSL車票?
我冇用呢個呀 我啲車票就咁喺車站買或者上到去俾
重想問個nutshell行程,是否全程拖住個喼?個瀑布都要拖住個喼咁玩?
其實我懶plan 每度住五日四咁玩。hea吓hea吓咁
瀑布個喼擺車到就得,因為冇記錯係中途站黎,不過都係自己check清楚好
轉車就要攞住喼周圍走,所以唔好帶太多袋野
五日四夜都幾夠皮,我覺得太耐會有啲悶
樓主 冰島tour去到先book? 定一早book定?
想問下樓主同其他巴打 如果7日(計埋頭尾)陣係去芬蘭 諗住學樓主咁睇極光,聖誕老人村,滑雪,狗狗農場 會唔會太趕
因為入黎post前覺得交通可能用好多時間 但睇完樓主4日玩到芬蘭 又心郁郁想去
要一早book嫁
7日應該都ok呀,plan好啲應該可以去晒咁多個地方呀,仲有啲馴鹿車可以玩埋
2日後去冰島 但仲未book
blue lagoon 得番夜晚飛
多謝樓主解答
回程都日幾,無謂side錢打咭
咁趕嘅 咁你plan好左?
夏天去冰島有冇咩地方推介
搞掂曬了 d tour都唔係太full
藍湖會定時定候放番d飛出黎賣。 未訂既mon實佢個網就訂到。
但諗佢去唔去個火山 42000isk好貴,但又好特別。
其實我都係推介番你跟嗰啲tour,夏天都有唔同package,只係少左啲得冬天先去到嘅地方
咁都好啲,我覺得如果想去又有錢就去啦,幾可會去冰島呢啲地方,梗係去左先
你去幾多日?
我夏天尾去, 自駕環島. 米湖嗰邊個溫泉比藍湖平同靚
我2個溫泉都有去, 係靚好多好多仲少啲人
夏天去可以去埋浮潛, silfra啲水好清好靚, 落水潛水衣保暖唔會好凍
冰川都好值得去行下
Seydisfjordur都好靚, 繞路都值得去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞