北歐13日遊記 (芬蘭,瑞典,冰島,挪威)

809 回覆
217 Like 9 Dislike
樓主可否send資料比我,我想十一月尾去,聖誕前返。予左日短夜長。
啲資料好多喺晒度嫁嗽喎
我應該唔玩冰島,十二月日照得五至六小時。
咁又係,始終好北
不過有好多年尾先開嘅團都幾吸引
可唔可以鈍用咭?cash帶小小?
北歐淨係用卡都得
可以呀 好多地方有
我同tinder女友
先到levi玩Sb , 住兩晚hotel spa再住一晚玻璃屋,HEL上st peterburg ferry四天tour,先到Tallinn再到Stockholm 尾停st peterburg . 之後未定去Bergen 定冰島
Tinder去旅行都keep到咁好嘅
玻璃屋應該好靚
兩個都值得去
如果想十二月中至一月頭去芬蘭瑞典挪威丹麥,係咪挪威入丹麥出好d?想自己一個去但好似毒到爆炸
聖誕新年會唔會乜都貴架?
其實都係睇下你點plan,啲機票價錢可能有啲分別
最好weekday喺挪威啦,因為挪威物價最貴
都會嫁,特別機票酒店
不過可以感受下當地啲氣氛,係驚佢聖誕節乜都唔開啫
巴打我黎緊二月都會去 norway in nutshell 有咩tour 抵玩
同埋個時幾多度
二月日照時間會唔會好短
Oh 完全無諗到呢個問題 其實諗住聖誕去芬蘭搵聖誕老人
Tour你係指nutshell add on嗰d定咩

我去嗰陣唔計滑雪要上山會特別凍,最凍就係上面係Flåm坐船嗰日,無記錯就大概-17度,而平時都係-10咁上下啦。

日照方面就始終咁北都係短架啦,但2月點都好過12月嗰d,所以都ok既。

巴打諗住去幾多日?
係呀 有冇加咩add on 係抵去

日照有冇5-6 個鐘 驚好快天黑會on99 咁冇野做

應該16日去丹麥,sweden,norway, iceland
又冇咁差
你當8點日出4點幾日落咁啦,都有8個多d鐘既

佢d tour睇落都唔係好吸引而且又貴,我地又唔係好夠時就無join到

我覺得nutshell最正都係坐係架火車暖笠笠咁睇雪景
請問由bergen 去 oslo個nutshell , 玩一日可不可以?會否太趕?
如果唔番bergen係要一日嫁
8點幾出發 大概夜晚10點幾到oslo
我未諗好點由Stockholm 去Bergen 。應該唔去冰島。
我唔記得詳情係點,不過有fd由oslo番哥德堡搭巴士都係幾個鐘
有飛機直飛 Stockholm 同 Bergen, 好似finnair 同 Norwegian 都有
2016年買左件turbodown 1000,唔知夠唔夠暖
樓主我黎緊會去ICELAND
見到你有跟YOUR DAY TOURS 又reykjavik sightseeing咁
其實係咪全部都由GUIDE TO ICELAND 度報架?
係呀 報左guide to iceland佢就book哂嗰幾日嘅野
我黎緊11都去冰島,想問下啲衫同鞋應該點準備好 買咩牌子或者點著先暖?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞