做政府多年,發現識用正確方法,鬧政府、屌政府的香港人非常少

556 回覆
3384 Like 48 Dislike
對,正解
互踢可以搵ombusman
又岩,當年圖書館個website 改版,
入身分證/圖書證號碼個格default 用左password character

成日入錯圖書證號碼,嬲嬲地send email去康民署,佢又真係覆我。

不過最後拖左成年先加番個功能,好過無做啦
英文唔勁,或者無自信可以用中文寫。

最好google下格式先。
你知唔知政府試過乃過野
1997推跌過樓價
結果業主破產,連鎖效應
失業率升左4倍
前車之鑑
政府點會再take risk
你有200萬人遊行就唔同
有hard evidence表明民意不可逆
唔得,因為投訴個位真係site範圍內,只係龜鐵臨時整嘅行人通道,最後我用英文狂喺龜鐵fb狂出post屌先有人整
其實7仔有郵票買
一次過要買10張
留返下次用
所以唔駛講到二百萬, 二十萬出黎都好夠造, 因為佢起碼要你呢二十萬人收聲.
唔得, 一年後, 兩年後, 呢二十萬人又出黎, 咁就實有人會因為咁落台或者仕途係咁先.
當年97班負資產上街就收到效果, 但香港年青人一來蠢, 二來自視過高成日諗埋啲旁門左道野連最基本政治原理都唔識玩.
yup
正解
社運,全部爭取普選
最on9係爭取埋咩民主自決,甚至港獨
幾時抗議過樓價過高
未試過lor
1823係真係會覆 用過幾次
無關痛癢咪做俾你睇下囉
大事大非又或者有好大利益關係既
咪又係彩你都on9
今次高鐵夠炒到咁大單有圖有真相
咪又係9up下就算
想爭取真普選,決定權在中共
你有1億人在大陸遊行咪得lor

港獨,你在大陸搵2億人遊行支持港獨
一定成功
係,細單野1823多數都夠
笑撚死
你隻政府狗講就容易
高官自己都係業主
又咁多地產商望住
唔通真係俾你遊兩下行樓價會講咩
講到底咪又係政權問題
你以為香港地產業會唔你關中央事咩?
大陸大鳩把官揸香港物業啦
涉及中共就唔係香港話到事

你搵1億人在中國境內示威,可能會有效
幾時整過高樓價大遊行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞