做政府多年,發現識用正確方法,鬧政府、屌政府的香港人非常少

556 回覆
3384 Like 48 Dislike
yup
可能因為之前香港反23反國教
中共所以就發老脾
不過最後都肯俾假普選
香港人唔肯收貨
商業利益大於一切。基本上有d公司已經壟斷哂成個行業,甚至同相關業界有好好關係,果時圈入面有幾多肯敢出聲都知咩事。
不過現在中港互不信任,
所以所有野涉及中共都會變得好複雜。

最衰都係當年英國人,
明明港島和南九龍都係割讓,
偏偏面積最大的新界和北九龍要係租借,仲要租99年,租約一滿中共收回,最終玩死英國和香港人。
考慮左
總局試過但蝕錢
根本中共從來都係諗住找數,你睇WTO就知,入左咁耐有冇開放過?
咁多年各國客客氣氣咁講有冇用?唔係侵侵唔開佢波你估佢會唔會打算改變?
根本中共就係一個無賴,受硬唔受軟
你真係要讀下黨史,呢個先鋒黨的本質同外國共產黨好唔通,走數當食生菜,而且係當自己作統治階級,要下人臣服。

計起來,中共比蘇修更修正主義。
lm
唔識野可以google下先
push
please utilities the 1823 system.
你on9 㗎
但仲有幾個議員冇地方落腳
大既玩唔到咪玩細囉 呀叔我有火呀 出唔到點搞
如果你投訴噪音,通常會叫你報警

https://www.eac.gov.hk/pdf/distco/ch/guideline/Chp7_Ch.pdf
7.17 ,不過如果其他政黨無申請洗樓,你都吹佢唔脹
7.32-7.33 最多都係 選管會可發表公開聲明提出嚴厲譴責或譴責,並公布獲優待及受虧待的候選人姓名
依個PO應該要長期置頂
唔係偏幫邊一方
港台有報導過連新移民黨都有區議員冇辦事處
應該係政府懶過西
唔理咁多 下次再黎咪再port多獲 port佢唔入都等佢煩下
7.32-7.33果條都廢既 就算你公布左邊個受虧待都冇分別
好一因素因為佢洗樓俾佢選到
再玩大d 係屋邨擺街站有冇得影相投訴佢阻街
其實咩為之send email屌政府?
This problem really annoys me
定係
I fuck your mama, you on9?
依個post思想格局太細

你係識玩遊戲,但這是一個不公平的棋局,你是閒最終會輸俾莊

什麼方法也可,只要組織到幾十萬人的民氣

2003七一民氣有50萬就逼使中央換人

雨傘組織左最大民氣,一口氣攻佔政總就勝利,不過俾沈祖鬼佬勸降成功才會慘敗

最重要是有強勢領袖,帶領市民做deal

講真,可以用831方案普選特首,不過中央要廢功能組別和立政黨法,無左班保皇黨,中央派咩人黎做特首都無得玩

依家中央愈打壓,香港人愈縮,諗埋d花巧小技有鬼用
革命喇仲遊行on99
好文要推
做住雞教人拎貞節牌坊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞