做政府多年,發現識用正確方法,鬧政府、屌政府的香港人非常少

556 回覆
3384 Like 48 Dislike
原來呢個政府咁「民主」, 要市民具體講埋要點做先識做野
公務員眼中政府既職能, 同我呢D小市民眼中政府既職能, 同政府實際既職能睇黎相差好遠
連登->公海->連登

其實15年前都係咁
係咪要留全名 電話?
btw, 錄音機先生
有冇打算回應, 定又當睇唔到, 再重覆廢話?
決策係政府應該做既事, 民意只可能係參考
實際上你要民意統一到連具體點做都一樣係唔可能
而實際上民意高度統一, 從來都唔係良好施政所必要
你係將一件冇可能做到既野 (民意高度統一),講到好簡單, 然後用作政府不作為既藉口
跟雲海學嘢
d 區議員搵唔到地方做議員辦事處, 上埋申訴專員公處都搞唔惦, 政府係玩野唔俾地方,呢d 又點先
唔係.

因為政府做唔到.

依樣唔係邊個執政, 幾多人出嚟嘅問題.

正如如果你提倡將九七後中國移民掟番中國, 就算五百萬人行出嚟, 就算係民族黨執政, 都係做唔到.
某程度上你啱

不過講講下你o既要求已經唔係民意咁簡單
而係要巿民深度處理問題提供埋解決方法
然後取得埋共識
最後透過書信遊行方式呈上政府話呢個就係解決辦法所有人都同意你可以安心去做
咁政府先會做

但問題就係現實唔會咁簡單
現實係需要政府領導去尋求解決辦法同巿民共識

巿民想買樓呢個民意其實好清晰
唔同意還唔同意 無方法還無方法
唔可以話巿民無提供可行方法所以民意唔清晰
兩樣嘢嚟
邊個email 咁多部門,投訴完又推去其他部門,你估改個網頁咁單簡咩,打email 比習帝一聲下令香港價樓立即收皮仲好
就算自我對話,都要清晰和一致
否則,咪精神病

點解戒癮咁難?自我慾望矛盾lor。

果日搵UK搵唔到,搵The UK、British、England都無,結果係Great Britain
咁都有得相認
During mass mobilisations, frames help to render events meaningful and thereby function to mobilise a wider range of individuals
要人教先識做呀 洗唔洗寫埋份proposal畀你

家陣果個唔係政府,係政權 你講果啲老矇董曾蔭權果陣都或者得,但自從689揭露咗港人底牌之後佢真係睬你都有味

叫人移民我都算,始終唔係個個肯付出,但叫人又重回遊行依條路重要咁多正皮我真係冇咩好講
呢個問題我一年前屌過 唔知有冇人再早過我, 定佢地儲夠數就整

仲有揀郵局分區都係我屌完佢之後先整出黎
涉中共中央政府掌權的民生大事(即係真普選、內地移民問題),香港冇權話事。市民點遊行,佔中,點屌香港政府,都冇意義。唯有祈禱讓中共良心發現,或者頂唔順就移民

依段都都正皮得落
我係1823完佢一星期就覆番我,話已經改左
lm
好似地下路面D爛路冇人投訴可以擺幾年,但其實你投訴佢係會整咁。
係,開車有時睇唔過眼,有d窿無人整,1823完好快就整左,
或者唔關自己1823事,可能都有其他人一早1823左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞