做政府多年,發現識用正確方法,鬧政府、屌政府的香港人非常少

556 回覆
3384 Like 48 Dislike
嗱,俾個tips大家喇,以email嚟講直接send俾ceo就得
1823直頭係公務員惡夢
唔洗你做咩屌
Yes
Letter to the department director
我都係做公營機構,白紙黑字、Email寫入黎一定要做野
樓主似乎係CPU派過黎引導下輿論,等大家唔好公開屌個政府什至中共
用書面投訴同1823處理芝麻綠豆既事當然有效,不過大少少既事例如大埔鷺鳥林被斬我狂send 1823要求跟進同處分就已經俾人推波
Refer to the ombudsman for further inquiry
香港問題核心係無真普選,
因為每樣事都漠視民意, 所以樣樣都做唔好. 樣樣都要屌
既然政府擺明無賴, 治唔到本都治下標,
我都同意樓主, 可以用既有機制屌政府, 我覺得都有價值去做
不過預左1823, email 好多時, 都只可以做小事, 例如修理下籃球架咁
關係到其他既得利益者, 咪又係耍下你算,
至於搞個淨係關於住屋樓價問題的遊行
樓主發起, 我一定參加
笑撚咗
香港人心理可以有幾唔平衡
想投訴區議會/區議會有咩計?
區議會只可以用選票
區議員都係選票,但仲有可以搵其他區議員

另,JR…
Social Media
相當好既post
即係話其實要屌政府分三個層次:

小型民生問題,其實透過政府渠道投訴係有用;
大型民生問題,要透過單一議題既遊行;
政治問題,無得搞。

既然政治問題無得搞,咁就又小大型民生問題開始入手,不失為發展民主既方法。
我日日都SEND EMAIL屌,,,CSO,FSO,CEO<--呢3個冇一個會回EMAIL,,
連用1823話會轉介去差人,而家差人都唔撚理我,,,1823好ON9
政治野佢唔會騷你
小型民生野先得
謝謝你於2018年04月12日給「1823」的電郵。

為了更有效地跟進你的個案,請你提供以下資料﹕

- 請提供你所需要查詢 / 建議的內容詳情,以便本中心進一步跟進。

如有任何查詢,歡迎與我們的職員聯絡。

成日答九我
最好少些情緒辱罵
梁游呢兩位立法會議員
係破壞左中共信任俾普選香港人
你屌支那有乜用
點解可以倒果為因,明明就係中共走數先會出現所謂本土派
依家調番轉話呢班人出現令中共無信心所以唔找數
可能因為之前香港反23反國教
中共所以就發老脾
不過最後都肯俾假普選
香港人唔肯收貨
樓主似乎係CPU派過黎引導下輿論,等大家唔好公開屌個政府什至中共
用書面投訴同1823處理芝麻綠豆既事當然有效,不過大少少既事例如大埔鷺鳥林被斬我狂send 1823要求跟進同處分就已經俾人推波

政府最多咪道歉,檢討,換承辦商
負責果個咪落左file有紀錄又唔會炒人

而且d樹又斬左,雀仔又死埋
我日日都SEND EMAIL屌,,,CSO,FSO,CEO<--呢3個冇一個會回EMAIL,,
連用1823話會轉介去差人,而家差人都唔撚理我,,,1823好ON9
政治野佢唔會騷你
小型民生野先得
謝謝你於2018年04月12日給「1823」的電郵。

為了更有效地跟進你的個案,請你提供以下資料﹕

- 請提供你所需要查詢 / 建議的內容詳情,以便本中心進一步跟進。

如有任何查詢,歡迎與我們的職員聯絡。

成日答九我

呢個係簡覆黎,規定左幾多日內要有呢類型既回覆

再隔幾一排先有段真正回覆

因為唔會咁短時間內你一問就即答你
英文中文其實一樣
最緊要清晰表達訴求

如果你係內行人士,會有分加
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞