(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
春巴
恭喜春巴
恭喜春巴
Congratulations!!!!
由第一個post追到依家巴打可以出書
巴打繼續努力
到時一定買買書支持
各位
有啲野想問你地意見

今日收到有出版社對這故事有興趣

想替這故事出實體版

由於這故事長度很長

所以要出都分幾本

第一本故事頁數大概三百多頁

但故事的進度最多去到靜宜彈鋼嗰度

我想將情節推進到整個歌唱比賽

可能要精簡一些用字

各位認為如何

另外

各位有興趣的讀者

你地覺得本書設計方格係簡約啲定顏色豐富啲

覺得找人畫幾位主角嘅圖象做封面好定其他表達方法好?
點都好 出既話必買 春巴加油
多謝先

精簡啲用字都好嘅,同埋我覺得顏色豐富啲會更搶眼。畫啲主角係封面然後寫大鳩志炒輸金跳樓返到1998,個背景有啲同16年,同埋98年有關嘅野,咁應該會幾好。希望快啲見到本書出黎啦,一定會買
我改得呢個名,唔買講唔過去啦
好替你開心呀,我而家個感受好似係一位好朋友事業上有人認同
我一定會買,春巴留2本比我
congrat春巴!
多謝各位

其實好初步

未簽合約

我同佢地講咗寧願收少啲錢,都想做靚啲本書

始終我覺得本書內容大約同網上有九成似

希望大家攞係手上面嘅書,質素會精美啲

因為希望可以盡快出版,所以都忙緊點精簡啲用字,

我覺得第一本去到歌唱比賽完結最好,依家睇下點處理
必買 (10本
恭喜春巴
值得高興嘅一日
恭喜 終於等到你出書 話過支持買書,其實係咪一定要精簡?因為原汁原味應該係係大家fans最like 既,我睇咁耐係有一part覺得走左火既就係成皇志同房士龍講睡仙師父個度,其他都係超高質,基本上唔易精簡得落手(係我的話) 另外呢個問題⋯可能真係要綜合下各位,因為我相信好多朋友心目中已經有各位主角嘅 基本幻想樣貌 但我係支持簡約風 (好似 梁望峰 咁 主角性格好出 但封面主角係無一個正式樣)
今晚應該加更 慶祝出書
春巴加油,由第一章第一節開始追嘅讀者留名
我個人希望春巴會搵到一個好既插畫師,好多讀書有時候就係比插畫或者畫風影響佢地既讀書意慾,插畫都會有張力會令讀者不斷想像。
讀者*
出到書會買
支持
即買一本 支持左你咁耐
支持
一定買
我都必買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞