(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
快d 搵返個記憶宮殿,記返起之後英超每一場結果,我同你去英國賭合法波,順便搵靜宜日日開波都得啦
邊個都好唔係學女就得
布甸/楊鳳瑤都可以接受
明明之前
學姐有好多人支持
而家一定係布甸
邊個都好唔係學姐就得
布甸/楊鳳瑤都可以接受
明明之前
學姐有好多人支持
而家一定係布甸
邊個都好唔係學姐就得

之前唔知學姐係雞嘛
成皇志你都三十幾歲人啦,點會沉船咁蠢架
春巴 有冇機會幫我寫個番外篇
比外國人屌
三洞開發
絲打係靜宜支持者

佢入咗大學
生活得好好
比外國人屌
三洞開發

可能去完英國玩慣多 p返到香港後會同大鳩志,學姐玩 3p 呢
此時,布正麗步進公園目睹這狀況,罵道:「喂!南乳,你嚟依到做咩啊?」

布正麗的出現讓南乳有點錯愕,他道:「咦!布甸,乜妳都喺到嘅?」

「隔離就係吳林紫娣,你喺到撞到我,好出奇咩?」

「無,見到妳有啲驚喜嘖!布甸,依家孖腸哥好睇我,我彈起喇!你跟我有前途啊!」

布正麗雙手放在身後,展現出一個人畜無害的笑容,微微點頭,問道:「跟你?」

「係啊!」

驀地,布正麗把藏在身後的木棍拿出,向南乳揮擊,罵道:「跟你?跟你個頭。」

南乳伸手擋架,道:「喂!布甸,妳痴咗線啊?」

一位小混混看見這種情況,想上前幫助南乳。

另一位小混混見狀阻止那位想替南乳出頭的混混,道:「喂!唔好多事啦!南乳霖布甸,全世界都知架啦!佢地耍下花窗嘖!」

布正麗邊打邊罵道:「走啊!」

南乳被布正麗打痛,又不敢還手,他只好與他的同黨落荒而逃。

布正麗打跑了南乳等人,把木棍拋開。

我道:「喂!布甸,今次真係多謝妳救咗我地,但係話時話,妳碌棍喺邊度攞嚟架?」

「枝棍係固定樹木嘅木條,成個公園咁多樹,容咩易攞嘖!」

柳豔亦向布正麗道謝,布正麗道:「得喇!要多謝我就請我食飯啦!」

我們三人到了寶石餐廳,布正麗問道:「你地嘅事喺學校傳開,依家南乳佢地又嚟搞你地,你地應該承受緊唔細嘅壓力,有無諗過點算?」

我沈吟了半晌,才道:「把口喺人地到,我都控制唔到,何況過一排佢地講到厭就唔講架啦!」

布正麗道:「依一個方法好似太消極,有啲野你唔去否認,人地會當咗你係默認。」

「布甸,妳嘅意思係…」

「之前我地校園報刊登咗展豔媚嘅報導,好多同學睇完,都對展豔媚嘅印象改觀,你地覺得好唔好喺下期嘅校園報作出澄清啊?」

我搖頭道:「我覺得咁樣去將件事刊登係校園報上面,只會對柳豔做成二次傷害。」

布正麗道:「唔係將成件事放上校園報上面講,而係作出篩選,點講呢?就好似啲名人傳記嘅電影咁,將對自己有利嘅講出嚟,不利嘅就唔講。」

我聞言覺得布正麗的說法可行,我道:「我地可以用假借嘅方法,例如寫一篇小說講一個類似嘅故事去勾起同學嘅同情心,因週刊都成日用依啲報導手法架!」

布正麗點頭道:「無錯,校園報係我地自強會出版嘅,我地可以控制內容,係出版前,可以畀柳豔睇下點先,唔滿意再修正。」

我轉向柳豔,問道:「豔姐,妳覺得依個做法好唔好啊?」

柳豔考慮了一會,然後握著我的手道:「好啊!成皇志,我聽你講吖!」
睇情況

或者將來有機會會係其他故客串下
加油
你隆左胸先講啦
屌走啦
睇情況

或者將來有機會會係其他故客串下
你隆左胸先講啦

享受返果面嘅生活啦,唔好咁記掛香港喇
成皇志
各位
有啲野想問你地意見

今日收到有出版社對這故事有興趣

想替這故事出實體版

由於這故事長度很長

所以要出都分幾本

第一本故事頁數大概三百多頁

但故事的進度最多去到靜宜彈鋼嗰度

我想將情節推進到整個歌唱比賽

可能要精簡一些用字

各位認為如何

另外

各位有興趣的讀者

你地覺得本書設計方格係簡約啲定顏色豐富啲

覺得找人畫幾位主角嘅圖象做封面好定其他表達方法好?
要翻睇返次先覆到你
點都好 出既話必買 春巴加油
布甸幫大鳩志諗埋計策,真係好到加零一

唔該
多謝先
義氣仔女
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞