(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
我與柳豔分道揚鑣,各自回家更換校服上課。

昨晚與柳豔連場大戰,消耗了很多精力,而且在一夜折騰後,我還睡不上一兩個小時,上課的時候,上眼皮跟下眼皮都在打架。

坐我隔離的成敏研見狀,開玩笑道:「嘩!小志,你成對熊貓眼都走咗出嚟喇!尋晚做賊嚟啊?」

我瞥了成敏研一眼,嗯了一聲道:「係啊!尋晚我真係做賊啊!」

「咁你偷咗啲咩啊?」

「竊玉偷香。」

上T&T堂的時候,我和陳依官等人排隊到5C班上課,我發現陳依官呵欠連連,一臉疲態,我心想:「陳依官用我嚟做假想敵,依排一定晚晚溫書溫到好夜喇!」

到了5C班,楊鳳瑤走向我,道:「喂!成皇志,學姐,今日有返學喇!都話咗你唔駛咁擔心架啦!」

我聞言有點心虛,道:「係咩!咁…實在太好喇!」

楊鳳瑤指著我的手腕,道:「咦!成皇志,你隻手做咩搞成咁啊?仲有你咁大對黑眼圈嘅?尋日好夜瞓啊?」

楊鳳瑤的說話讓我作賊心虛,我指著她道:「妳個樣都好攰咁喎!妳尋日做賊嚟啊?」

楊鳳瑤白了我一眼,道:「仲好講,尋日自強會發生咁大件事,你依個會長,居然唔喺到主持大局。」

我詫異道:「吓!自強會發生咗咩事啊?」

此時,T&T的張老師走進了班房,我和楊鳳瑤只好各自回到坐位。
上堂的時候,我憂心仲仲,待下課的時候,拉著陳依官和楊鳳瑤問個究竟?

原來陳依官按照我的吩咐去尋找校友加入自強會,於是他翻閱歷年的校刊,居然讓他發現了電視明星海芙蓉和波霸展豔媚的相片,原來她們二人很久以前曾在吳林紫娣裡唸書的。

陳依官聽說體育老師MIKE CHAN是吳林紫娣資歷最長的導師,於是前往查問,陳依官向MIKE CHAN道出想讓校友加入自強會的計劃,對方便把海芙蓉和展豔媚的聯絡方法告知給陳依官聽。

本來陳依官要在昨天告訴我的,但我沒有出席會員大會,他在會員大會上提出,其他幹事都認為如果得到兩人的支持,將會對自強會的發展有很好的正面效應,於是陳依官、楊鳳瑤、管佳莉、布正麗與宛琳珊,便嘗試聯絡兩人。

聽到宛琳珊居然會為自強會的事奔走,我不禁愕然,但我再思量一番後,便明白了原因,宛琳珊一向熱衷加入娛樂圈,想必她希望透過這兩人的人脈,來達成自己的目的。

說回正題,陳依官等人昨日聯絡了這兩位舊校友,向對方表明來意,兩人的助手安排了見面的時間。

這是一個讓人振奮的消息,如果這兩人能加入自強會,自強會一定可以聲價十倍。

我讚賞道:「依官、楊鳳瑤,你地做得好好啊!」

楊鳳瑤打了個呵欠道:「成皇志,你睇,人地陳依官就真係做到野架!你依個會長,居然喺咁關鍵嘅日子失蹤,不如將會長個位讓畀陳依官啦!」

陳依官忙道:「楊鳳瑤,唔好講笑啦!我邊度有咁嘅能力喔!我都係跟住成皇志嘅吩咐去做嘖!」

我指了指楊鳳瑤道:「妳依啲尋釁滋事,分裂組織嘅行為,喺第二個國家監都有得妳坐啊!」
我女神不愧為一個現實到爆嘅死港女
唔好唔開心
加油
一見到佢沉迷女色就想打柒佢
我女神不愧為一個現實到爆嘅死港女

唔好唔開心

有無得比個機會我數臭隻臭雞

我個fd成年無打嚟

頭先打嚟同我講話一腳踏兩船

舊𠴱條女點去挽留佢

新𠴱條女又幾咁有錢

迫我聽佢晒命

有無理過我感受
你都介紹你d女比佢識
呂靜宜,布甸,楊鳳瑤,豔
畀佢煩咗兩粒鐘

今日唔夠字數

明日再戰
辛苦了
其實我好唔好意思

依排出少咗

我諗緊方法重拾狀態
春巴加油,最緊要唔好影響你生活
假期個幾篇幫你頂左唔少數
做左CD-ROM 好耐
留個名支持下你
加油,即使要個孫燒畀我都會繼續睇
無文 早抖
重質不重量,仲係好好睇 加油
lm
加油
春巴加油呀,文真係唔洗急住出。知你平時比較忙,唔好比咁大壓力自己啦
btw, 我有個朋友話早排係個分享會度見過你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞