(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
依排唔知咩事

坐係到幾粒鍾都寫唔到文

應該係無靈感+ 個故事太大啫,諗唔到不如做住其他野先,到有靈感先寫囉
頂,我個 comment 唔見左
頂,我個 comment 唔見左

依家先搵得返
無文 在抖
無文
點解你可以咁有恆心日日講
其實佢都係忠實fans
春巴生日快樂!
正確
生日快樂 !!
推呀!~
這個星期,吳林紫娣發生了一件轟動全校的大事,董老師和丁老師同時被辭退,由於他們都有教授會考班和高考班的班級,距離高考和會考的時間只餘下不足半年,所以很多同學都受到了影響。

他們突然被辭退的原因初時眾說紛紜,後來同學間流出了他們被辭退的原因是因為柳豔的關係,亦有傳柳豔在外當援交。

這幾天柳豔成為了學校的焦點,一位女學生讓兩位老師被辭退,她想被人忽視也很難。

最近我忙於應付自強會的事情,與柳豔見面的時間少了,突然間發生這樣的大事,我當然要向柳豔問個清楚明白。

由於這事件的關係,現在柳豔在學校裡很觸目,這天柳豔來到我家中,我們終於可以單獨談談。

我問道:「豔姐,依兩日學校有好多關於妳嘅傳聞,究竟發生咗咩事啊?」

我看到柳豔雙眸內瑩光波動,忙道:「豔姐,我唔係話唔信妳,我只係想搞清楚發生啲咩事咋!」

柳豔擁著我啜泣,我只好撫著她的背,安慰道:「豔姐,妳唔好喊啦!有咩野妳同我講啦!我地一齊去面對。」

柳豔把事情娓娓道來,當我聽到她以自己作餌,反過來算計丁老師,我便不禁有點慍怒,道:「妳點解要咁做?妳之前應承過我啲乜架?」

「我驚佢對付你啊?」

「咁…妳可以同我講架?」

「我怕我嘅事麻煩到你。」

「咁你搵董老師幫手,反而唔怕麻煩到佢?」

「佢…為我付出好多,我…還唔到畀佢。」

我聞言恚怒道:「妳覺得我唔夠佢愛妳?」

柳豔淚盈於睫,反問道:「咁點解你一直唔肯公開我地之間嘅關係?」

「我…我想低調啲,我驚我地公開,會成為其他人嘅焦點,對大家都做成壓力。」

「你係為我著想?定係怕公開咗我地嘅關係,你會畀人笑、畀人睇唔起啊?」

「豔姐,我唔係啊?我只係…」

柳豔有點歇斯底里地吼道:「點解之前你同靜宜一齊就光明正大?同我一齊就要偷偷摸摸?」

看到她這樣子,我有點不知所措。

柳豔哽咽道:「因為我鍾意你多過你鍾意我,所以我可以為你委屈自己,就好似董老師鍾意我,佢可以為咗我連份工都唔要。」

「豔姐,唔係咁架!我…」

我回應得有點有氣無力,可是我一時間又未能提出什麼實質事情去反駁柳豔的指責,難道我真的如她所說的那樣?

柳豔看見我無言而對,她臉上流露出失望的神情,掙開我的手離去。
文呀
學姐線
完~
心血來潮入嚟睇有文
走啦學姐
學姐最後決定同董老師一齊,飛左大鳩志,大鳩志搵布甸安慰,跟手食埋,正!
加油
有免費閪屌幾好吖
有免費閪屌幾好吖

臭嘅仲要唔知有無病
條女錯先,大鳩志咁無用既?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞