(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
push

推布甸

推(倒)布甸
推!
自從我在數學堂和丁老師發生衝突後,性格異常小氣的他,便有意無意向我找碴。平常我上數學堂的時候,會在堂上做其他事情和睡覺,但是現在我要打醒十二分精神去防範他,以防被他拿到什麼藉口來整治我,我留心上課、沒有欠交功課,加上我的數學成績是全班最好,只要我在這些方面的功夫做得足,他是拿我沒輒的。他身為老師能夠對付我的只有在成績和操行兩方面入手,我並不會給他找到機會的。

最近我要分散自己的注意力,不要讓自己沉淪慾海,於是午飯都是找黎早強等人一起吃。

午飯的時候,我發現平常一向很多話說的姚智風,突然變得沉默寡言,大家相識一場,我當然要關心一下他啦!

於是拍了拍他的肩膀道:「喂!姚智風,咩事個樣咁愁啊?」
加油
姚智風瞧了我一眼,一副欲言又止的樣子,最後他還是把他的心事告訴給我。

原來姚智風最近北上認識了一位當小姐的北方佳麗,她叫做冰冰,冰冰年輕、有樣貌、有身材,讓姚智風留下了深刻印象,姚智風覺得冰冰對他的態度與別不同,於是他認為冰冰亦對自己有意思。

姚智風道:「冰冰係一個好女仔嚟架!佢迫於無奈先做依行,佢爸爸有肝病、佢媽媽生乳癌、佢細佬就畀人打壞咗個腦、哥哥就爭人錢走咗佬,要佢一個人還,雖然佢淪落風塵,但係佢潔身自愛,佢同我講佢對我同其他客人唔同,我感受到佢依份情意,我希望可以搵到多啲錢去解決佢嘅問題。」

聽到這種公式一樣的背景,我不禁愣住了。這種為勢所迫,弱女子賣身救全家的故事,在十多年後已經讓人感到厭倦。可能在這個年代,這種藉口還未氾濫,遇上精蟲上腦的熱血青年還是很有效。
在旁的霍去登聞言,道:「姚少,上去玩留精不留情好啲,佢依番說話都唔知同過幾多人講啦?我都識一兩個朋友北上尋歡,玩出真感情,最後又係畀人呃咗錢同感情。」

姚智風反駁道:「阿登,你唔明架喇!冰冰唔會呃我架!佢對我真心,我係感覺到架!」

霍去登道:「姚少,唔好玩啦!喺歡場嘅女邊會同你講心唔講金架!就當佢對你係真,你點幫佢啊!你有錢咩?你讀緊書,兼職都無份,可以畀到幾錢佢啊?如果嗰啲中港司機畀一萬幾千蚊包佢做二奶,妳估佢肯唔肯喔?」

霍去登這番肺腑之言很真誠,可是聽在姚智風耳內很刺耳,他嘆道:「唉!算喇!把口喺你到,你鍾意點講就點講啦!」

平常出名「口臭」的黎早強,這時亦難得真誠,道:「姚少,我老豆就係一個好例子,之前北上做野,畀個北姑迷到老婆仔女都唔記得,我屋企差啲就家變,佢好彩都知道屋企人最緊要,最後畀人呃咗十幾萬,當買個教訓啦!上面啲女心計好勁,對男人好有手段架!」

姚智風反駁道:「你唔好一竹篙打一船人啦!可能真係會有啲咁嘅女仔,但係冰冰唔會係啲咁嘅人嚟。」

陳依官道:「我唔係話貶低佢地嘅人格,但係佢地嘅環境同我地唔同,佢地窮到無錢開飯,而去做依啲工作,佢地睇錢比我地想像中要重得多,佢地每日見咁多男人,識得點去同佢地打交道,我係奇怪點解佢會同你講依啲說話?抑或佢對個個都係咁樣講?」

陳依官這番勸說比霍去登和黎早強婉轉,可是姚智風依舊執迷不悟,他道:「佢依番說話只係同我一個講,咁即係代表我係佢心目中同其他人唔同啦!」

我們見姚智風這麼一廂情願,也不好再說什麼了。

人們說旁觀者清,當局者迷,當人們執迷於自己的主觀感受裡,旁人的勸告,他是會充耳不聞的。
會唔會諗起學姐
雖然知道學姐本質唔差
又雞
天下烏雞一樣黑
回頭是岸呀 師主

仲話自己避免沉淪
你幾時放假返香港
大9你自己咪一L樣
放假返香港都唔要佢啦
淨係掛住食大陸烏雞
已經唔係我一開始識嘅成皇志

冇眼睇
會唔會諗起學姐
雖然知道學姐本質唔差
天下烏雞一樣黑
回頭是岸呀 師主

仲話自己避免沉淪
你幾時放假返香港
放假返香港都唔要佢啦
淨係掛住食大陸烏雞
已經唔係我一開始識嘅成皇志

冇眼睇

咪係
推!
這天早上,柳豔回到課室,她發現櫃子放著一個信封,她打開信封,赫然發現內裡居然藏著一張女性裸照,儘管相片的解像度很低,可是她還是認出相中的主角就是自己。

究竟是何時被拍下的?拍下照片的究竟是誰?把照片放進她櫃子的是同一人嗎?

柳豔打量課室一眼,今天她是最早一人回到課室的,把照片放進她櫃子的人,應該不是班上的同學,那麼究竟是何人呢?

她發現照片後頁的空白處寫道:「柳豔同學,今天的自修堂在四樓的女厠見面吧!如果妳不出現,那麼這些照片,所有同學都會看到。」

柳豔楞住了,自修堂?四樓的女厠?拍下她裸照的人呼之欲出,那一定是丁老師了!

那混蛋究竟在什麼時候偷拍的?他究竟想怎樣?

這一刻柳豔心亂如麻,她不知道該怎麼辦?

要告訴給成皇志聽嗎?如果他知道我被人拍下裸照,他想到我的過去,這可能會讓他不高興的,還是先去看看那衰人有什麼話說吧!
於是柳豔在自修堂的時候,依照約定到了四樓的女洗手間。

柳豔等候了一會,丁老師便推門而進。

丁老師瞧見柳豔一臉得意地笑道:「柳豔同學,妳終於肯見我喇!」

從前柳豔並不覺得丁老師這樣討厭的,但現在看到他那面目可憎的面孔和那胖得像豬一樣的身軀,她便感到很嘔心了。

柳豔神色肅穆道:「丁老師,嗰啲相…你咁算係咩意思?」

丁老師把那張圓臉靠向柳豔,道:「我都係迫於無奈先咁樣做咋,妳又唔肯見我,我打電話畀妳,妳又唔聽,我掛住妳,只好攞我同你開心嗰陣偷影嘅相出嚟緬懷一下囉!」

丁老師一邊說一邊向柳豔施以綠山之爪,柳豔撥開了丁老師的手,道:「丁老師,我地係師生關係,依到係學校,請你尊重啲!」

丁老師嘿嘿笑道:「柳豔同學,妳身上有咩地方,我係未掂過架!之前我地好開心架,點解妳依家要講埋啲咁嘅野啊?」

「之前…我地做錯咗,我地唔應該咁樣架!我地完啦!以前嘅野唔好再提喇!」

「柳豔同學,我咁鍚妳,我畀零用錢妳,又買咁多禮物畀妳,妳居然同我講我們玩完!」

「丁老師,無論點樣,我都唔會再同你繼續啲咁嘅關係,最多我畀返晒啲錢同禮物你。」

丁老師從衣袋裡取出了幾張照片並扔在地上,搖頭道:「柳豔同學,妳唔係諗住咁樣就可以離開我吓?」

柳豔看見那些照片都是她的裸照,她撿起來憤然撕掉。
錄佢音,踢爆條仆街搞師生戀,然後頂多攬炒
「柳豔同學,妳撕啦!我仲有好多,而且妳同成皇志去開房嘅偷拍片,我都有啊!」

柳豔聞言愕然道:「你…你講咩話?」

丁老師展現出得意的笑容,道:「妳成日同成皇志去翡翠小築開房,妳以為我唔知啊?係我帶妳去開房架?嗰到個阿姐同我好熟,妳帶咩男人去開房我都一清二楚啊!我仲叫佢喺妳地嗰間房入面裝咗偷拍器,妳同成皇志晌入面做過啲咩野,我全部睇到啊!」

柳豔腦海一片空白,無力道:「你想點?」

丁老師隔著衣服揉搓著柳豔的豪乳,在她耳邊呢喃道:「我想妳變番以前咁乖,我唔介意你同嗰個死靚仔拍拖,但係如果妳諗住反抗我,我會將啲相同片公開,妳唔驚影響到自己,唔通唔驚影響到個死靚仔咩?我要對付佢,真係話都無咁易啊!柳豔同學,你都唔想個死靚仔咩前途都無啩?」

丁老師掀起了柳豔的裙子,他的手在撫摸著她的私處。

柳豔把丁老師推開,丁老師不滿道:「柳豔同學,妳係咪想反抗我?妳唔再關心個死靚仔喇?抑或覺得我唔會對付佢啊?」

柳豔道:「丁老師,依家我個心好亂啊!你畀多少少時間我啦!」

丁老師聞言深呼吸了一口氣,他心想:「這樣的纏繞,浪費了不少時間,差不多要下課,現在就算柳豔就範,也幹不了什麼事情。」

丁老師道:「好,我畀兩日時間妳,如果妳嘅答案令我唔滿意,妳知道會有咩後果架啦!」

話畢丁老師便推門離去,丁老師離開後,柳豔全身乏力跌坐在地上,喃喃道:「依家究竟點算好啊?我累咗成皇志喇!」
玩撚猿
又可以跳樓喇

其實驚閪,食女好閒啫,只係布甸眼淚在心𥚃流
玩撚猿
又可以跳樓喇

其實驚閪,食女好閒啫,只係布甸眼淚在心𥚃流

大鳩志快出招啦搞唔掂就無得屌喇
原來寫下寫下

又寫到第一百章

應該寫多廿章就完

楊鳳瑤線
布甸線
湯仲謀線
再寫啲會考 謝師宴

其實第一章得番唔係好多野寫
布甸線
加油
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞