(校園、穿越、奇幻)今年我三十三歲,回到了1998年(13)

1001 回覆
160 Like 4 Dislike
係臭雞
咁多人憎學姐

梗係要布甸唔要隻雞

布甸正又正過佢,又唔會比麻煩大鳩志,仲要知道佢諗乜,咁正常都想佢地兩個一齊喎
咁多人憎學姐

梗係要布甸唔要隻雞

布甸正又正過佢,又唔會比麻煩大鳩志,仲要知道佢諗乜,咁正常都想佢地兩個一齊喎

同埋布甸隻豬仲係度,學姐比唔知幾多人玩過,分分鐘闊過西隧,又唔知有無病喎
其實布甸d 黑社會朋友一樣可以有麻煩
咁多人憎學姐

梗係要布甸唔要隻雞

得湯仲謀條煩腸囉
就算唔識布甸,大鳩志都係會去救hello kitty女,都會賭錢救榮仔
無文 早抖
南乳果單呢
咁多人憎學姐

梗係要布甸唔要隻雞

得湯仲謀條煩腸囉
南乳果單呢

哇,差啲唔記得添
就係知道佢諗咩先至傷我心
咁多人憎學姐

梗係要布甸唔要隻雞

就係知道佢諗咩先至傷我心
成皇心條厹襯你唔起
有女就上

法官大人? 咁無辦法喎,佢谷左咁耐
你唔好咁痴線啦
佢兩個跟本係天生一對,g 持佢地係埋一齊
春巴,今晚有無文呀?
我不滿道:「阿興個衰仔居然做咗妳支針?連依啲都同妳講。」

「睇你個款都係唔開心先跑步發洩嘖?你條友成日有咩事都收收埋埋,唔去同人講,好似上次你同靜宜之間有問題,你就做縮頭烏龜,一個人走入去離島避世。」

我聞言苦笑道:「妳估我想咁樣屈住架!其實…有時依啲野唔知可以同邊個講?」

布正麗拍心口道:「可以搵我啊!嗱!我地去七仔買半打啤酒,一邊啤啤佢,一邊聽你盡訴心情。」

我們買了半打啤酒,回到公園,布正麗把一罐啤酒遞向我,道:「嚟!飲晒佢!」

我接過布正麗遞給我的啤酒呻了一口,讓我想起之前她獨個兒去長洲找我,現在我又遇到感情上的問題,她再次出現在我的面前。

我道:「靜間我同妳講嘅野,妳應承我唔可以同其他人講,OK?」

「嗯,你放心啦!我把口就最密架喇!」

「其實成件事真係一匹布咁長…妳應承我,真係唔好同第二個講喎!」

布正麗不耐煩道:「我都應承咗保密咯!駛唔駛發毒誓啊?」

我有點不好意思,道:「咁又唔駛。」

我將柳豔與自己的事全都告訴給布正麗聽。

布正麗聽畢整個故事後,愕然道:「乜原來件事咁複雜架?咁樣聽落柳豔都好慘吓?」

我點頭道:「係啊!豔姐真係好慘。」

布正麗指責道:「成皇志,你份人真係…平時你算計人就滿肚壞水,但係喺啲感情事方面就好似弱智咁。」

「吓!我衰邊瓣啊?」

「你為咗柳豔『界』手,又當住咁多人面前打姓丁嗰個賤人,睇得出你真係鍾意柳豔,但係你份人就係粗心意,柳豔喺依個時間係要你喺身邊支持佢。」

「我有啊!」

「你有?佢嬲你唔肯公開你地嘅關係,佢係希望你用男朋友嘅身份支持佢。」

「嗯,我仲以為佢呷埋啲乾醋添,呂靜宜都飛咗去英國啦!我唔公開只係我唔想大家有壓力嘖!」

「你同佢唔公開,但你之前同靜宜一齊就光明正大,咁佢就會覺得你愛靜宜多過佢。」

「女仔嘅心事都係妳地女仔清楚啲,佢唔講我真係唔知佢想點。」

「真係奇怪,你人又生得唔算靚仔,份人又鈍,但係居然又咁多女仔鍾意,你係咪識得落降頭?」

「吓!我生得咁丰神俊朗,妳得話唔算靚仔,妳應該要去配返副眼鏡,妳戴返副眼鏡之後,可能有唔同嘅諗法呢?」

布正麗冷笑一聲,道:「你依個花心蘿蔔,同靜宜散咗有幾耐嘖?咁快又同柳豔一齊,真係要劏開你,睇下你有幾多個心?」

我苦笑道:「我無一腳搭兩船,妳講到我好似啲負心人咁。」

「欸,差唔多十二點架喇!走喇!返屋企瞓覺喇!」

與布正麗傾訴一番後,我心中的鬱悶感減輕了很多,而我亦決定了應該怎麼做。
我都唔想嫁,要怪怪春泥巴啦
眼淚在心𥚃流
佢佳嚟㗎
布正麗肯定都暗中呷醋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞