(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
我都係同朋友夾錢買左架benz仔揸 so far三年幾冇大問題
一早傾好邊個會用得多就出大份錢
油費每次用完入返滿
車就泊係我屋企 所以車就落佢名
車保五五分
依家已經諗住換過架玩 唔明有咩問題

樓上屌曬鬼
巴打你有無試過同你朋友因爲車嘈交?

睇性格。如果大家都係好人。唔會佔人便宜果d可能得
不如夾錢買條底褲兩份著啦
一個月搵5、6千都學人玩車
夾車?夾乜撚野呀?一人揸一個轆呀
學生又買車,阿嬸又買車,師奶又買車,賓妹又買車,塞車塞到傻
贊成樓主夾 去馬 我支持你 既然你咁想
班窮撚搞到成日塞車
On9仔一個
拆乜撚野姐拆,人地講俾你知個問題你就屌人無夾錢買車經驗,講真用腦分析都知唔可行啦,錢又唔係多,話你on9驚你嬲 難為啲巴絲仲肯答你問題,你覺得咁想做咪做囉,啲錢點拆係問你個fd ,你淨係要人支持你想法既話 翻屋企揾你老母傾啦

係智商問題啊

靜少少

Btw 講完個問題然後話我死都要照做 最後仲加句係我智商問題

由頭到尾我無表過態 用冷靜態度就咁同我講問到所在唔用粗口唔人生攻擊同埋理解清楚我立場係搵意見而唔係搵支持 唔可以嗎?

做人比少少素質。

人生攻擊
素質
一個月搵5、6千都學人玩車
夾車?夾乜撚野呀?一人揸一個轆呀

樓主以為係波地,夾錢買個足球/籃球 一齊用咁簡單

支持樓主夾車
學生又買車,阿嬸又買車,師奶又買車,賓妹又買車,塞車塞到傻

學生仔就迫下公共交通工具啦柒頭
利申 p仔三個月,揸左兩個月車

買前有諗過同人夾,新牌仔,想型又想無咁重負擔就係咁上下架啦。但最後理性話我知,唔太可行!原因呢,樓上都講哂,唔重複啦。

樓主想同朋友夾嘅話自己諗下自己同朋友咩環境仲好啦。上到嚟問巴打有無經驗同分享下喎,真心

人地有個家底撐到,你有無?
人地同朋友之間有哂默契同信任,你地有無?

大家情況唔同點答你呀

愈睇回應就愈嬲,舉例自己思考下啦

<我以前試過同朋友夾錢買左架gtr.點知佢撞左人地架林寶,仲走埋佬,架車落我名既,我就岩岩坐完錢債監,我就勸你唔好夾啦。>
<我以前試過同朋友夾錢買左架gtr.點知佢撞左人地架林寶,仲肯自己包哂,整返好架車後我仲可以楂多年幾先放出去,夾都無乜問題姐 >

明唔明咩意思呀樓豬

咪撚害人呀屌你,朋友都無埋架
上個星期日跟著部假日P牌爛鬼寶馬,夠膽死同我keep住揸20幾由赤柱出香港仔,俾佢搞到有30-40部車龍

咪撚買車呀,屌你老母
上個星期日跟著部假日P牌爛鬼寶馬,夠膽死同我keep住揸20幾由赤柱出香港仔,俾佢搞到有30-40部車龍

咪撚買車呀,屌你老母

留名等睇樓主出車無耐比DC9玩 , 上黎問大家賠唔賠錢/點走數好
本來想認真講下經驗,但追到live見樓主咁樣,蹝鳩氣

利申:想搵朋友夾錢買穿梭機,求意見
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

夾啦, 班仆街未試過就唔抵得你有考慮過姐

無夾過無資格比意見
借車都可以借到一肚火啦,唔駛講夾份買車
人人都話唔可行,又講哂原因出黎
樓主仲on99話人地冇實行過就屌你
我真係屌你呀垃圾學生仔
可行就實行左啦
冇咩人實行咪俾左答案你囉
又要窮又要充大頭渣車
落機鋪打頭D算啦你
垃圾西

無夾過無資格比意見

發覺車台巴打已經好好態度

呢樣真 俾著唔好老脾果d真係屌撚到佢上天
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

訓撚醒未?無腦諗野?咩都要餵到埋口先識食?屌得就緊係有原因
樓主條柒頭無家底學生
https://lihkg.com/thread/57169/page/1?ref=android

重要因爲錢問題 明顯係樓主計較錢多啲
夾錢買二手車要買就成架撞完要劏都冇所謂既
一係真係零手新車 如果唔係本身架車啲暗傷 壞左入邊個數 我同個朋友夾到三年既原因
一,佢都揸左幾年車
二,我地係買全新車
三,自己屋企冇車位 唔係分咁多條數
四,維修同牌費佢佔大份 佢用得多

如果唔係fullpay 要分期供 我建議你唔洗諗
一陣佢或者你個個月冇錢 之後又填唔返條數 互屌都屌唔出解決方法

暗病維修即刻令我個念頭直線下降

戇鳩, 仲好意思話自己有考慮過, 二手野第一大忌你都唔知, 睇怕交收果陣架車行到你就ok
有啲人就係唔衰過唔心熄
上水,我認低威我都有企圖過濾你地
不過我都係想搵下夾車 養車我都知貴 ⋯⋯ 你地屌我窮撚又好無錢養又好咩都好 ⋯⋯ 我只求夾車買車既經驗

你咪買完上嚟開po share經驗囉
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞