(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
點撚樣呀戇鳩op 唔好潛水啦 我地仲想繼續笑柒你架

人地同朋友夾緊買車嘅事
唔得閒理個post
唔好阻住我地後生仔發圍
重未屌完, 唔知樓主有冇膽禁入呢個post
好似d 小朋友心急買玩具

仲要以為自己已經考慮左好撚多野

想當年自己都係食米唔知米貴
但月入幾千蚊就學人想玩車就真係HIGH大左
講咁多托柒咩
有問題都要左度右度

姐係冇錢去養車啦。

仲要講緊係學生
穩定收入?part time cut人咁點?

巴打屌你唔係為屌你,
係塞錢入你袋炸戇鳩
都未撚聽過有人月入5 6千去買車,自己都未撚養得掂就想買車,你放過架車啦

睇佢講野態度 都唔係真心問意見啦 只係想搵人認同佢 唔洗再教精佢啦

我係真心問意見想知點拆數點解決糾紛,你地班人入黎叫我慳番筆 我唔知道問題出係邊個到

姐係你都預左有紛爭
就算大家跟合約做 心中都會有條刺
但人地叫你避閒紛爭 姐係唔好夾
樓主咁撚stubborn 應該都嘈架多嫁啦 留名睇戲

Ps 同啊哥夾份用車

屋企人又真係唔介意
大家都係大家嘅司機

但街外人仲要夾份就仆街啦
都唔知計你 里數,油費,零件,保險,牌費,其他文件
到你搵埋位係唔係又要搵一個岩岩好係中間嘅車場?
細個返小學有班傻仔夾錢買汽水,結果分贓唔均...
樓主,前車可鑑
我有兩個fd夾份買部jazz黎操
一個住我樓上 一個住隔離村
行五分鐘就到
部車泊我條村個停車場
牌費,保險,整車,停車場錢全部兩份
要用車就幾日前講定
邊個用完車就順手入油
大吉利是邊個收牛肉乾,撞車就邊個負責
咁樣run咗一個月 暫時冇事

雖然佢地每人份糧係樓豬你嘅三倍
屋企有自己車,又有相熟車房可以幫手
但係樓豬唔好怕俾d信心自己我知你一定得嘅
好似兩條仔用同一條女咁
大家都無所謂咪ok
其實人係犯賤架啦 越係唔做得就越想試 後生細仔柒下有乜所謂 咪當交下學費囉
樓主你去啦 我撐你
pish
我真係同朋友夾錢買車 而家一齊用左一年 一直都安排得好好 我同佢都有女朋友 大部份係以車女朋友為先 如果咁岩大家都要用 就邊個講定就邊個用先 或者一次過車曬 油費車位費三個月計一次數 一人一半 講真我覺得重點係你同咩人夾錢買 如果你成日係成日斤斤計較既 咁就無謂喇 而我同我朋友就真係兩個都無咩所謂 但係又唔鐘意搵人苯既人lo

最期待既畫面終於出面[black][/black] 我自己本身都唔係斤斤計較 我「相信」可能將來同我夾個個朋友都唔係斤斤計較

但我想問三個月計一次一人一半即係你地無油就去入,三個月後計番每人一半既意思係例如依三個月我入左$2000,你入左$3000 既話,$2000個個係咪比番$500第二個?

油錢每次用完入返滿佢 好似的士佬咁 有無好d
樓主呢
仲推緊
岩岩考到拎左牌,但學生哥窮撚一名,想同朋友夾錢買一部車
但最近都傾緊油錢、維修同其他一切費用點拆

係窮又要揸架啦 我想求9其買部腳車ae110/ek/濕鳩粗車!志在想揸下車熟下路同埋靜下 唔洗第時做公路炸彈

有無巴打分享下經驗

小心夾完錢買車之後, 連朋友都無得做

全部真實 無吹半點水 駛唔駛證明比你睇

自動自覺啦

Google 到圖未 等左好耐

我諗唔到點樣證明而又唔會比你話係Google
不如你教下我點做
記住冇錢唔一定冇車揸㗎!可以做司機
車台真係好撚有愛
搞到咁嘅田地都仲有咁多巴打真心答佢
pish
夠唔夠錢買保險呀
樓主夾左車未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞