(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
岩岩考到拎左牌,但學生哥窮撚一名,想同朋友夾錢買一部車
但最近都傾緊油錢、維修同其他一切費用點拆

係窮又要揸架啦 我想求9其買部腳車ae110/ek/濕鳩粗車!志在想揸下車熟下路同埋靜下 唔洗第時做公路炸彈

有無巴打分享下經驗
岩岩考到拎左牌,但學生哥窮撚一名,想同朋友夾錢買一部車
但最近都傾緊油錢、維修同其他一切費用點拆

係窮又要揸架啦 我想求9其買部腳車ae110/ek/濕鳩粗車!志在想揸下車熟下路同埋下 唔洗第時做公路炸彈

有無巴打分享下經驗

萬一嗰日大家都想用車咁點安排

到你地是但一個溝到女
咁用多咗車對方又點算

油錢點計?你啱啱入完手揸咗翻去
下次你個fd同你踩哂佢之後唔入翻油咁又點計?

你地是但一個hi花撞凹,咁整唔整好

幾fd都好,車呢家野都係唔share比較好
唔好夾錢買 寧願自己平平地買部二手
儲多一年錢先啦
冇錢就咪學人買車啦

到你地是但一個溝到女
咁用多咗車對方又點算

樓主咁on9
可能女女都唔介意share
除非親人 如果唔係share車實收皮

到你地是但一個溝到女
咁用多咗車對方又點算

樓主咁on9

可能佢仲細,無諗到咁複雜姐.剩係一心想平.有車揸

但現實上share買車係一件好on9既事嚟
除非親人 如果唔係share車實收皮

而且長幼之間都好過同輩之間共用
起碼糾紛起來易解決啲 條氣順啲
樓主試下諗野成熟啲咁諗 雖然你係學生哥 但揸得車都夠18歲
撞左 total loss 咁點賠
樓主試下諗野成熟啲咁諗 雖然你係學生哥 但揸得車都夠18歲

不如講下實際啲 點樣唔成熟
呢個世界唔係咩都有得夾

到你地是但一個溝到女
咁用多咗車對方又點算

樓主咁on9

可能佢仲細,無諗到咁複雜姐.剩係一心想平.有車揸

但現實上share買車係一件好on9既事嚟

所以我開post問有無煩似經驗share
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

箭sorry[black] [/black]
撞左 total loss 咁點賠

我就係想知有無夾緊錢揸車既巴打們有依啲情況點拆
唔好撚玩啦
同朋友夾錢買車?
當你發現一齊成長一齊玩左10幾年既好兄弟同你借完千幾蚊,都可以不停搵藉口唔想還,你就會知夾錢買車有幾撚on9。唔好幻想啦,夾錢買車可行,夾錢買樓都得啦屌

我就係想知有無夾緊錢揸車既巴打們有依啲情況點拆

其實真係睇下你同你個fd 係咪真係可以熟到咩都信哂大家 , 如果唔係最穩陣就簽份合約d 花費都分 , 如果唔係 佢撞左之後 唔撚整話劏左佢你又點?

車主邊個?買到保險? 佢做車主既話 到時你地反面 話你偷佢車又得

我同屋企人夾 我都覺煩 你同朋友夾 祝你好運

Thank you 我再度度佢
唔好撚玩啦
同朋友夾錢買車?
當你發現一齊成長一齊玩左10幾年既好兄弟同你借完千幾蚊,都可以不停搵藉口唔想還,你就會知夾錢買車有幾撚on9。唔好幻想啦,夾錢買車可行,夾錢買樓都得啦屌

兄弟同你借完千幾蚊,都可以不停搵藉口唔想還 試過,但暫時未覺得夾車on9
同埋你舉例夾車買車可行=夾錢買樓可行 依個有啲on9,依家好似好多夫妻一齊儲錢買個單位
唔好撚玩啦
同朋友夾錢買車?

兄弟同你借完千幾蚊,都可以不停搵藉口唔想還 試過,但暫時未覺得夾車on9
同埋你舉例夾車買車可行=夾錢買樓可行 依個有啲on9,依家好似好多夫妻一齊儲錢買個單位

同埋夾錢買樓而非直系親屬關係既人又真係大有人在 come on
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞