(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
邊c
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

唔好理佢地 快啲同人夾錢買 一定無事
睇夾架乜車, 一萬幾千果啲前7撞都廢事整,整都有限數, 油錢都係有限數, 呢啲野煩啲咪落logbook.
夾幾萬就要考慮下, 維修條數夾夾下愈大就有意見
樓豬
樓豬呢?
撞左車未
樓豬出咗車未
支持樓主快撚啲夾
樓主幾時車聚
樓主幾時車聚

一齊去
樓主幾時車聚

一齊去

如果佢個朋友又想黎,咁架車邊個揸好呢?
樓豬呢?
咁我又分享下 同細佬 夾錢買車
我出大份佢出細份
車就落我名 停車場就輪流每月交

個人意見係有2點
1) 首先你要好清楚全年會有咩洗費出現 , 邊個俾
架車落邊個名,牌費,燕梳,維修(當你一年換一次消耗品,你諗下,人都會入廠,何妨車呢,即係條車口太呢d 有機會一換就4條,1000蚊條算平質素唔係最靚,仲有預少少錢執一執架車,因為影響安全)因為我自己經驗,拎架車去驗,有問題整,整完我再拎去驗,驗完去交牌費,成件事相當麻煩,錢就未必次次洗得多(整果part)但都相對地要d 時間去處理,你同朋友要有共識先,呢part 野邊個搞,維修費係咪事故以外都可以兩份?如果得,當然好好多。
2) 同你夾果個 你唔會同佢斤斤計較,佢又唔會同你斤斤計較。(人就會攰同疏忽,我同佢都會唔記得入油, hi 花架車,有時其中一方會唔勤洗車等等,你要包融到,唔係實嗌架,傷感情)

利申 同細佬一齊住,自細都冇計
早排同個FD都傾過呢個問題
但一諗到油費 維修 車場 呢D野就放棄左
計落去其實分分鐘自己買仲抵又少D野煩
樓主樓主
買左車未
其實樓主改名唔係避你地 係試下同個frd share個ac玩練習定 練好默契就去出車了

但你問得,就即係根本唔信佢,覺得日後會因此而出現好多問題,所有人都睇穿呢一點而叫你咪撚夾,你又話人局外人唔聽。

呢啲咪啱聽囉
日日返工放工用車 每個月計計埋埋8000蚊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞