(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike

我買架爛鬼jazz 一個月都要用5-6千

我啊哥都係揸jazz 佢日日揸開工周圍走 都係同你差不多

停車場貴 3k 一個月 不過你唔計牌費 保險 平時泊車錢落去?

我哥個邊泊月租有蓋13k炸
咁又何苦呢。冇人會想分享自己條女

睇佢講野態度 都唔係真心問意見啦 只係想搵人認同佢 唔洗再教精佢啦

講真⋯⋯你夾過?你應該教我唔精

屌 上面大把人講晒原因點解唔夾。 夾車咁好週街都夾緊啦 你就直接無視佢地

不如你睇番個post⋯target係想問啲夾緊錢揸車既分享經驗
局外人同局內人點會一樣
樓上都有兩個巴打分別夾左一年同三年都無大問題,但大多數人留言講無朋友又話on9又盛 你點睇?

我想知佢地夾錢既經驗,有困難多問題係人都知 你地靜係識屌 有無啲實際野拎出黎先
屋企冇車位同唔係零手車就唔好諗
牌費 車位 車保 胎 隧道 維持全部都係錢
假車先玩租車同搭的士仲平
屋企冇車位同唔係零手車就唔好諗
牌費 車位 車保 胎 隧道 維持全部都係錢
假車你去租車同搭的士仲平

假日車

睇佢講野態度 都唔係真心問意見啦 只係想搵人認同佢 唔洗再教精佢啦

我係真心問意見想知點拆數點解決糾紛,你地班人入黎叫我慳番筆 我唔知道問題出係邊個到

如果係咁好簡單 你信佢就咩都唔洗做 口講拆掂佢就得
唔信既咪寫份約 不過應該無人咁做

想未雨綢繆睇下實際巴打夾緊既會有咩問題 真係大獲難搞傷感情既 就放棄夾車念頭
依個都係我其中一個開post目的
樓主預左幾錢養車?

普通消耗品個啲諗住自己買自己換,條呔無咩事就可能1、2年換(不過我目標都係揸1、2年,所以到時可能完左目標操好手車拎去劏算)

車場爛地$850
假日司機、平日揸一兩日、油錢預$1000
消耗品一年換一年(有朋友都係咁粗暴對待架腳車)預$2000

咁乘番12個月除2,我一個月半工讀有5、6千,車每月佔我$2000
係咁既話,如果有咩事要拎1、2萬咪最多唔整由9佢,因為部車都可能已經係1、2萬----寧願再買過部1、2萬

出街泊車錢 抄牌錢
有車方便左去遠少少食野一筆
假日車 一個月1500油
燕梳 牌費 驗車
車舊保養品自然換得多
隧道錢
一個月4000都唔係叫多
揸車就計埋因為有車衍生出黎既洗費
仲有車價
你肯定你負擔到?
格硬玩車不如唔好玩

同埋樓主根本就中學雞冇心問巴打 你根本想人認同你答你想要既答案支持你夾車
出左事邊個揹

如果係咁好簡單 你信佢就咩都唔洗做 口講拆掂佢就得
唔信既咪寫份約 不過應該無人咁做

想未雨綢繆睇下實際巴打夾緊既會有咩問題 真係大獲難搞傷感情既 就放棄夾車念頭
依個都係我其中一個開post目的

傷硬 係咪佢揸左一個月炒左 整仲貴過買 你係咪ok 先

就是唔ok啊!如果有依個情況 我可能會叫佢比番一半錢黎
樓主預左幾錢養車?

普通消耗品個啲諗住自己買自己換,條呔無咩事就可能1、2年換(不過我目標都係揸1、2年,所以到時可能完左目標操好手車拎去劏算)

車場爛地$850
假日司機、平日揸一兩日、油錢預$1000
消耗品一年換一年(有朋友都係咁粗暴對待架腳車)預$2000

咁乘番12個月除2,我一個月半工讀有5、6千,車每月佔我$2000
係咁既話,如果有咩事要拎1、2萬咪最多唔整由9佢,因為部車都可能已經係1、2萬----寧願再買過部1、2萬

出街泊車錢 抄牌錢
有車方便左去遠少少食野一筆
假日車 一個月1500油
燕梳 牌費 驗車
車舊保養品自然換得多
隧道錢
一個月4000都唔係叫多
揸車就計埋因為有車衍生出黎既洗費
仲有車價
你肯定你負擔到?
格硬玩車不如唔好玩

同埋樓主根本就中學雞冇心問巴打 你根本想人認同你答你想要既答案支持你夾車
出左事邊個揹

我無打算搵人支持我,唔知點解你地個個都咁講,我一路都問題有無巴打有經驗

我一個月搵5、6千
普通正常日日揸 一個月養車都係5、6千
咁我同朋有夾 少揸 錢分一半 擔就一定負到

我再重申一次 我係回應番你我負擔到,唔係想搵人認同我
我想聽下唔同巴打夾車既經驗 可以嗎?
夾錢買二手車要買就成架撞完要劏都冇所謂既
一係真係零手新車 如果唔係本身架車啲暗傷 壞左入邊個數 我同個朋友夾到三年既原因
一,佢都揸左幾年車
二,我地係買全新車
三,自己屋企冇車位 唔係分咁多條數
四,維修同牌費佢佔大份 佢用得多

如果唔係fullpay 要分期供 我建議你唔洗諗
一陣佢或者你個個月冇錢 之後又填唔返條數 互屌都屌唔出解決方法

傷硬 係咪佢揸左一個月炒左 整仲貴過買 你係咪ok 先

就是唔ok啊!如果有依個情況 我可能會叫佢比番一半錢黎

咁你係咪信佢一定會比你先 如果你咁信既 又計好數 咪去馬 , 而家叫你唔買 你都唔聽架啦我相信

點解會唔聽 我認真諗架
我知係好多野煩 你地上面有啲講過既我都係第一次諗 所以要再deal 一 deal

Btw 我並唔係去意而決搵人認同
一係真係零手新車 如果唔係本身架車啲暗傷 壞左入邊個數 我同個朋友夾到三年既原因
一,佢都揸左幾年車
二,我地係買全新車

一陣佢或者你個個月冇錢 之後又填唔返條數 互屌都屌唔出解決方法

其實夠錢fullplay
暗病又岩喎 依樣野好撚kick
一,佢都揸左幾年車
二,我地係買全新車

暗病維修即刻令我個念頭直線下降
一,佢都揸左幾年車
二,我地係買全新車
三,自己屋企車位 唔係分咁多條數

暗病維修即刻令我個念頭直線下降

同埋出意外好麻煩 有車保都要搞好多野
M[u[/u][s][/s
車都要夾錢買,你點養車呀
香港地買車有幾難,養車仲貴過買車
你連買車都要夾,你邊有錢養
M[u[/u][s][/s

5, 6000 [u]蚊日bgxr[/0

咁你係咪信佢一定會比你先 如果你咁信既 又計好數 咪去馬 , 而家叫你唔買 你都唔聽架啦我相信

點解會唔聽 我認真諗架
我知係好多野煩 你地上面有啲講過既我都係第一次諗 所以要再deal 一 deal

真心想你諗一諗 如果有一日佢話近排無錢d 錢比唔到出黎 咁你就要哽哂 你仲係學生 相信你個fd 都唔會大得去邊 萬一有個月買多小小野 同條女食多一兩餐 d 錢拎唔到出黎 到時真係頭痕

我有諗過,唔揸—放車場 固定支出$850
依樣野我無乜所謂既 唔想咁斤斤計較 加上初衷係操車練車 咁比3、4個月總共2、3千泊車錢既我又無所謂 最多唔揸住 到朋友之後有錢咪叫佢比大份啲/全數車場錢 依個係我諗法
未[qx[/quote]

+1

點解會唔聽 我認真諗架

真心想你諗一諗 如果有一日佢話近排無錢d 錢比唔到出黎 咁你就要哽哂 你仲係學生 相信你個fd 都唔會大得去邊 萬一有個月買多小小野 同條女食多一兩餐 d 錢拎唔到出黎 到時真係頭痕

我有諗過,唔揸—放車場 固定支出$850
依樣野我無乜所謂既 唔想咁斤斤計較 加上初衷係操車練車 咁比3、4個月總共2、3千泊車錢既我又無所謂 最多唔揸住 到朋友之後有錢咪叫佢比大份啲/全數車場錢 依個係我諗法

唔好諗
h
未[qx

+1[/quote]

我係上面有講錢銀養車問題同計劃
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞