(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
條垃圾剩係揀啲岩聽既意見黎聽

根本係度搵人認同佢
學生仔唔好諗買車溝女屌閪啦 你根本無能力 屋企又無貨 你話你老豆有車問下連登師兄點樣說服老豆比你用車仲有討論空間呀。溝學生妹洗撚買車咩柒頭樓主。
買架柒車又要油錢又隧道費又車保
搭的士仲好啦
垃圾車都要夾
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

又窮又多嗜好

放出黎舊錢輸得起就唔洗理人
炒到冇左架車仲要貼錢賠比人大有人在 你仲讀緊書 一陣炒左兩個都賠唔起 比人告又入邊個數 雙方有共識咪得

個標題唔係有同無咋咩 個個扯撚哂火 要唔要出下火

你呢啲意見係樓豬角度係唔實際
見到樓主咁撚串
放長雙眼睇下你買左之後第二日就抄大獲睇你點賠
夾錢買件消秏品
樓主連自己問緊一個咩問題都唔知

你同人夾,問題唔在於硬件,係在於個人,即係你朋友同你係一個咩人

你地fd過打band老友鬼鬼底褲兩份著既,何止夾錢買車,做埋老襟都得啦,根本唔會有問題出現

但你問得,就即係根本唔信佢,覺得日後會因此而出現好多問題,所有人都睇穿呢一點而叫你咪撚夾,你又話人局外人唔聽。

你有無諗過如果你係登記車主
你朋友用黎走粉大頭蝦放低兩包,而你中rb點算
你老友放條屍係尾箱點算?
你朋友超速撞到人不顧而去點算?
佢揸兩個月過完癮,之後話叫你自己搞掂佢又點算?
買架二手廢野都唔係貴

可必為左少少錢考驗你嘅友情
年少多好
個個老屎忽衝出黎屌我地班後生
個個船頭驚鬼船尾驚賊
支持樓主,有咩問題四四六六拆掂佢

脷伸 :兩年牌未揸過車
上水,我認低威我都有企圖過濾你地
不過我都係想搵下夾車 養車我都知貴 ⋯⋯ 你地屌我窮撚又好無錢養又好咩都好 ⋯⋯ 我只求夾車買車既經驗
搵泊車位個時 點樣可以就你之餘,再就埋你個FD ?
負皮左
我試過幾次。只要大家夠朋友唔怕蝕底冇問題
大家知道點解香港咁塞車啦

停車場貴 3k 一個月 不過你唔計牌費 保險 平時泊車錢落去?

我哥個邊泊月租有蓋13k炸

嘩屌你萬三蚊一個月 個車位鑲金定有保鏢專人看管

不過我都係想搵下夾車 養車我都知貴 ⋯⋯ 你地屌我窮撚又好無錢養又好咩都好 ⋯⋯ 我只求夾車買車既經驗

咪成個post 話你知好大機會唔work

但我個人強烈建議你同人夾車
我都好想知你到時夾成點

最好有具體例子, e.g. 消耗品, 年檢, 炒車, etc
睇下你地點分
成班有渣開車既入黎教精你話你知行唔通你又唔聽
一定要夾過先有資格話你?
唔好咁天真啦學生哥
我敢講呢個post可以話係 全個汽車台 最撚on9嘅post

仲要咁撚多人真心陪佢癲個下

夾車經驗?
咩黎
夠錢出車,保險出到,仲有乜野經驗?
其實你想知乜野
笑左
連車都要夾
不如夾埋房錢溝條女玩3p算啦😂😂😂
你同你個fd打唔打機㗎?如果打既可以試下夾錢買部機試下先 咁你就大概會知得唔得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞