(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
我有諗過呢個問題,用咩方法去拆解都好

最重要係關係,你自己諗清楚你哋關係經唔經得起呢個磨練
車就好似女咁
點會同fd share
咁你個fd係咪學生?
無錢想揸車唔係問題 無錢想揸車問人意見仲要串柒柒就正傻閪
算啦, 唔串你 , 你停一停諗一諗其他師兄的意見, 其實冇老點你 , 你新牌仔 , 你唔覺意撞下DC9 屎忽 , 你含撚都唔掂呀, 養車 , 月入6千蚊養十幾廿年車齡錢7 , 比人笑都笑死 , 又真係比你2條學生哥出到車 , 有冇女上車? 部車柒到咁
2,3萬買架二手閪車都好撚過同人夾,又唔使就住黎屌
岩岩考到拎左牌,但學生哥窮撚一名,想同朋友夾錢買一部車
但最近都傾緊油錢、維修同其他一切費用點拆

係窮又要揸架啦 我想求9其買部腳車ae110/ek/濕鳩粗車!志在想揸下車熟下路同埋靜下 唔洗第時做公路炸彈

有無巴打分享下經驗

其實你開post嗰時已經講到明要揸,乜野型號都諗定,又問埋經驗意見,咁都唔係想去馬?你捉字蝨話自己未真係決定就話你,然後話埋香港點解會變成咁

大把人同你講share既問題,油錢、泊車、保養維修、車主係邊個都係實際問題,同你講又好似自己係受害者咁。

老老豆豆你得嗰$5000-6000一個月又預到條數咁盡,除咗平時夜晚泊車場之外仲會出街泊,一個唔該食張牛肉乾或者撞爛人地部貴車你真係收得皮。

而你所謂嘅解決方案竟然係鬧交又好打交又好總之會有人夾錢搞掂或者爛左花左就直接唔要部車⋯⋯ 呢啲《方案》解決到問題咩?就係你地好大機會賠唔起先俾意見你唔好買咁明唔明呀!

以你堆解決方案嚟睇,你都係唔好俾機會自己傷害個朋友把啦
窮撚就落返機鋪打頭D啦
窮撚就落返機鋪打頭D啦

真係好柒, 1萬蚊出部車 .. 見唔見得人.. 想搓車學威學型.. 你攞一萬蚊 去租車 間唔中玩下仲好啦 .. 養車養車.. 養你老母咩..6千蚊 .. 真係屌你老母人唔笑狗都吠
留名
發覺車台巴打已經好好態度
慳返啲錢唱一蚊
落機舖打灣岸算啦
樓主潛左水
你D 18歲學生仔 毛都未出齊 學人玩車 , 又唔係有錢屋企照住 , 想威都要睇下自己荷包 , 睇死你撞左車冇錢賠咪又係問屋企 .. 依家D學生讀乜撚野書, 正一垃圾
屋企有錢就叫老母出,屋企無錢就收收皮先啦
夾?你估做生意呀
買啦 自己中意咪得 洗乜理人點睇 重要有人夾喎 又唔係貴 買啦
買啦 自己中意咪得 洗乜理人點睇 重要有人夾喎 又唔係貴 買啦
你不如問下點解你老豆生得你咁窮, 冇老豆車比你搓
車得咁女都得啦

咁condom呢
一部車如果分兩份,你就要預左部車會變公廁,咩人揸過你又唔知,做過咩又唔知

當你坐翻上駕駛席,你只會 feel 到你係揸緊車,而唔係自己嘅車
我都係租車多,有時放假約班fd去玩都係租

利申:20歲P牌
樓主要預咗同呢個朋友絕交...
朋友嘛,冇一世的,有起事就賴皮到時落名那個就上哂身
唔揸車見到呢個post都覺得樓主on99
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞