(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
車台既巴打真係好好態度
比著係高登,第一頁就屌到你潛水

反正最後都係潛水,其實第一頁就應該屌到佢潛水
同朋友夾左架jazz 車價75000 一人一半
停車場 一人一半 因為我地住得近 車就泊係大家屋企既中間位
我多數用星期五六日 佢就無乜所謂 所以無衝突
油錢 每次渣完 自己入翻滿 最公平
唔好同我講用盡 一次過入抵d 廢話黎
講到明邊個撞邊個整 保險就寫哂2個名
假設唔好彩 架車炒左無得整 比翻30000對方就得
想換零件既大家傾下 基本上想換嗰個出大份d

未試過同人夾既 收聲啦

利申 同朋友夾左5年 換過1次車 無嘈過交 大家都唔會太執著小數目
哂撚氣啦樓主 解咩決方案吖
樓上巴絲幫你個戇鳩list哂燕梳油錢撞車嗰啲問題

有嘅 唯一解決方法係錢 你有無吖

成日話諗點拆諗點拆
咁撚把炮hi花架林寶 你咪試吓兩丁友拆囉共識囉

叫得你唔好又要問 答你又話人屌鳩你
叫你唔好跳樓 洗唔洗開post問人點拆呀柒頭

個撚個好似你咁諗 渣車實會hi花 撞車就死得啦 倒不如重考
利申 渣車8年 一次意外 hi花都無
老實講,樓上全部話我on9唔成熟,但你地講個啲我有諗過曬
不過重點,你地又未夾過又無類似經驗就係到瘋狂屌我

我希望有巴打share實際情況、夾錢經過、點解決紛爭、又或者點解放棄

唔成熟?個個都站係高地放冷戰

未試過同人夾既 收聲啦

利申 同朋友夾左5年 換過1次車 無嘈過交 大家都唔會太執著小數目

你不如問下樓豬佢月入幾多先
有經濟能力既我理得佢養十架車同十條友夾呀
一個月搵得嗰幾千蚊
我驚佢架車到時跪低左
拖車都冇錢比要自己推返停車場呀

未試過同人夾既 收聲啦

你不如問下樓豬佢月入幾多先
有經濟能力既我理得佢養十架車同十條友夾呀
一個月搵得嗰幾千蚊
我驚佢架車到時跪低左
拖車都冇錢比要自己推返停車場呀

而家樓豬講緊買20K既車,仲要揾人夾
呢下已經收左皮啦
條友講自己經歷就好似全世界都用得倒咁

巴打們想點醒樓豬咋

未試過同人夾既 收聲啦

留名跟進先

未試過同人夾既 收聲啦

你用星期五六日,有d搵朋友笨7
樓主養電單車啦不如
牌費保費泊街,垃圾羊養一個月都唔洗$1000,入油$100打爆

未試過同人夾既 收聲啦

話明係朋友, 真朋友係無計既

加上巴打同佢朋友, 經濟能力點睇都好過樓主好多倍

未試過同人夾既 收聲啦

話明係朋友, 真朋友係無計既

加上巴打同佢朋友, 經濟能力點睇都好過樓主好多倍

好老實,我都同我朋友講要車用即管開聲
但睇返樓主真係豪唔起呢樣野

下下都渣住春袋咁既feel
渣倒車都周身唔聚財啦
俾人屌到潛左水
俾人屌到潛左水

可能努力揾緊錢夾車呢
唔好抱住人有我有嘅心態
而家少每個月少幾千銀洗 平時保養又少千幾 重未計保險牌費
利申 見fd買我又買 已經自己換水換油等消耗品

我第一句就講咗重點, 佢仲話我淨係屌9佢

豆丁巴打 我有無講過要照做先?有既麻煩你quote番出黎

係窮又要揸架啦 我想求9其買部腳車ae110/ek/濕鳩粗車!志在想揸下車熟下路同埋靜下 唔洗第時做公路炸彈

就係你第一個post呢段令我覺得你好想買。如果係未決定,你就話你十五十六唔知好唔好啦。

好多人都講過不過真係睇到火。人地講哂啲有可能發生嘅事出嚟,態度係串啲,但你態度都差啦,舉一反三咁。人地叫你儲錢先,你就話「儲到幾時呀,儲到五十歲買屋呀?」叫你儲錢自己買車呀,九唔搭八。

同埋無人會知你地可以點拆架,又唔知你地有幾friend, 性格係點。咪就係舉啲例子叫你自己諗下你同你個friend會點拆囉。

話有巴打都夾過都無事,人地點同你呀?而家唔係做試卷,佢呢題答B, 你又答B就得。而家係你同你個friend對錢銀嘅睇法,個人小唔小家,同埋識唔識做呀。

其實你阿哥都揸車啦,佢都應該知道呢啲野,維修呀,入油呀嗰啲。你應該係同你個friend坐低,四四六六講清楚大家唔同情況下嘅expectation係點。
樓上巴打講得岩, 唔好話夾
借車比朋友都唔掂啦

未出車前, 都以為可以好大方借比人渣
點知原來司機位, 就好似條女個西咁, 坐下都唔太想

你又唔係必須要車, 即係為興趣啦, 你都唔想同朋友share西屌掛, 重要唔係雞, 係你條女

巴打呢個比喻太傳神啦
Ae110同ek都要夾
月入六千想養半架車

你算把啦

如果一個月收少過四張老牛算你勁

未試過同人夾既 收聲啦

咁事情講到明 佢又ok既 有乜所謂
先唔評論樓主既態度
一句講哂
無錢學咩人買車
喂傻西樓主去左邊
寧願同人share條女都唔會share部車
一路見有人回 一有反對聲音樓主都撐到恆
又要開post搵認同感
ok fine都算

見到樓主話自己整車換消耗品
我真係笑左出聲
18歲, 就睇下你0ncb 出三保幾錢先
連搵架110都要同人夾
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞