(窮撚)有無人試過夾錢買車

629 回覆
4 Like 424 Dislike
Pish
利申 有少少唔同,同細佬夾緊

屌你老母on9先會同人夾錢買車
仆街,真係會多左好多爭執。

屋企人好彩可以直接屌
朋友都唔知點開口
無謂為左慳少少錢而無左個朋友

部分係我遇到既問題,不外乎點樣計數。

1) 油費:唔通次次上手行完都去入滿
好難計得均增,內心總會有條刺係諗對方諗埋d 度縮數。

2) 清潔:我唔食煙,勤洗車打蠟。
細佬次撚次我洗完內籠又係車食,話過屌過都照食,可以點撚樣?真係好撚嬲

3) 撞花:大家新仔hi 花在所難免,唔通每次用車都check 住邊度有痕無痕咩?(已經當睇唔到,揸到湯算)

4) 責任:有日架車遇上乜法律問題,但未必係車主自己造成,個車主會煩到hihi。
買車前,約買家睇車試車又係好曬時間精神,大家都要返工(返學)你地會點去就?d 時間 心力點計?

如果你話你地一定無問題,大家唔怕蝕底,咁你咪去夾。
只可以講樓主真係經歷太少,真係唔係所有野都可以同fd 做。
例如介紹fd 去自己公司

希望你會認真考慮,就算係親人都未必頂得順呢d 問題。
唔好為左一時之快而無左個fd。
我下架車都一定唔會同細佬夾
樓主有冇興趣一齊夾錢溝條女

你好衰

樓主,我好人啲,有有興趣夾錢屌閪?
我屌完到你屌

利申 有少少唔同,同細佬夾緊

屌你老母on9先會同人夾錢買車
仆街,真係會多左好多爭執。

屋企人好彩可以直接屌
朋友都唔知點開口
無謂為左慳少少錢而無左個朋友

部分係我遇到既問題,不外乎點樣計數。

1) 油費:唔通次次上手行完都去入滿
好難計得均增,內心總會有條刺係諗對方諗埋d 度縮數。

2) 清潔:我唔食煙,勤洗車打蠟。
細佬次撚次我洗完內籠又係車食,話過屌過都照食,可以點撚樣?真係好撚嬲

3) 撞花:大家新仔hi 花在所難免,唔通每次用車都check 住邊度有痕無痕咩?(已經當睇唔到,揸到湯算)

4) 責任:有日架車遇上乜法律問題,但未必係車主自己造成,個車主會煩到hihi。
買車前,約買家睇車試車又係好曬時間精神,大家都要返工(返學)你地會點去就?d 時間 心力點計?

如果你話你地一定無問題,大家唔怕蝕底,咁你咪去夾。
只可以講樓主真係經歷太少,真係唔係所有野都可以同fd 做。
例如介紹fd 去自己公司

希望你會認真考慮,就算係親人都未必頂得順呢d 問題。
唔好為左一時之快而無左個fd。
我下架車都一定唔會同細佬夾

唔好淋熄我地年青人心入邊團火啦
[純學術討論]

其實開間有限公司買車有冇得諗?

起碼車主名義上係間有限公司, 兩個人跟番出錢比例去分股權

( 實際上有限公司有好多手續要搞 )
除左on9之外都唔知仲可以點形容樓主
屌到而家都仲未屌完,醒未呀
無錢咪買部ps4玩住先啦
大家唔好再屌樓主啦, 佢應該可能好努力番工搵錢⋯

先同人夾車
大家唔好再屌樓主啦, 佢應該可能好努力番工搵錢⋯

先同人夾車

感動
[純學術討論]

其實開間有限公司買車有冇得諗?

起碼車主名義上係間有限公司, 兩個人跟番出錢比例去分股權

( 實際上有限公司有好多手續要搞 )

開得公司黎玩車 使咩同人夾...
Pish
痴線 個個都屌樓主
比d正能量佢呀嘛

夾左先算 到時有咩事先再算
正所謂你要死唔通唔比你死咩
樓主幾時先肯解決班老屎忽嘅疑問
學你話:問題總要解決嫁
真係好正能樣
樓豬架車出左未?
自己都養唔掂啦
樓主出左車話我知 一齊走轉
我都係p牌
樓主仲過濾緊留言
佢計條數 保險牌費唔計
出街泊車錢唔計
抄牌又唔計
整車錢仲好笑 一講講到過整過雞就湯左去
岩 無錯
不過如果整3 4千蚊呢?樓主得五千蚊一個月

仲有 年驗呢? 鬼驗都二千喇
唔搵鬼驗 廿年腳車 底擔點都要整呱?
又三千

所以夾唔係問題 係驚你地夾左都頂唔住

不過後生仔係咁架喇 鐘意咪去馬
年輕人小一兩個朋友 無乜大不了
搞唔掂既 咪一鳩湯左架車去
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞