[鋼筆撚]有冇人寫字仲用緊鋼筆(3)

1001 回覆
35 Like 1 Dislike
呢枝幾靚
筆同墨水 邊度買唔會特別貴?
有冇鋪頭可以買?
中南貴得黎又無得試 尖東幾好
但香港買點都貴過上網買架啦,當支持下
香港買
得無咁貴 同 好撚貴
呢兩個選項
新手一問,香港邊度買會無咁貴?
如果買日本筆或者墨,上樂天買會平好多,有啲差唔多係香港嘅半價
試過朋友支台灣三文堂筆,幾好寫,想問香港除左中南,其他地方買會唔會平D?
可以等誠品有折嘅時候買?其實eco平極都應該係二百幾,相差幾十蚊
邊有平咁多 只係建議零售價既半價 而香港只會做到6折左右。
真係平過香港買好多
pilot隻墨水香港賣240左右,日本樂天唔使1500 yen
仲有我見過香港賣1000蚊左右嘅筆,樂天大概550蚊港幣

宜家先見到個po...睇清楚原來係玩具台
日用冇得輸
平靚正,入咗之後就冇點用過其他筆
Pilot隻墨水原本係1500yen 只係香港代理食水深
咩筆香港1000 樂天550
香港3776 定價係1000 折左600幾 樂天都係500幾
之前睇 Urushi 樂天同香港差唔多
Namiki仲要貴過香港
可能係我搵唔到門路,我係香港見唔到600幾嘅3776,可唔可以講下香港邊到買到咁平
同埋隻墨水就係因為代理食水深,所以先話樂天買平好多
色彩雫日本買平好撚多

唔怕嘅喺天貓/京東買都平得多

諗住買左呢支可以解uph-8000既毒...但都係唔得
本身我就覺得用完支鉛筆要手動扭出黎掉轉插好on9, 更on9既係筆尾塞住搞到支鉛筆要好短先用到
反而四季彩改包裝前抵玩過色彩雫好多 以前7-80蚊50ml 日用用足成年都未用完
去四國買左支瀨戶內海同吳大和號

價錢同香港買四季彩差唔多

而家又心痕想入彩時記同kobe ink
想入坑
工作關係,計數同寫英文比較多。
打算買三文堂eco ,f 啱唔啱我用法?
同埋驚用鋼筆會慢乾,有無適合日常用嘅快乾墨推介
用緊「極黑」,都要等佢乾,成日手掌high到甩色
我頭先做下research,講快乾都係呢隻極黑最多人讚 睇下巴打們有無其他心水
ECO買EF好d

墨的話parker quink真係好stable
想買capless黑武士
有無巴打知邊度有同埋幾錢
上楽天買好似 1000頭 不過會甩色
如果用彩墨,係咪多數一支筆長期入一隻色? 咁買幾隻色已經要買好多支筆 上網見人推介透明鋼筆配彩墨,係幾正
係,因為換墨要洗筆,好鬼煩,同埋有d物料既筆唔可以成日濕水
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞