The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
佢想加人工 同埋有其他劇同戲接
漫畫入面出現左一批新敵人
連rick 搞唔掂, 所以請教尼根點做

跟住兩個好似鬥氣冤家咁, 一邊互串, 一邊合作
其實尼根真心悔改過 有D拿渣野NICK做唔到 尼根可以代佢做
RICK係欠缺左尼根果隻行動力 我覺得
咁多人想佢完
老實講 我唔想
睇咗咁多年 點都有回憶
我都會keep住想追佢後續劇情
話棄劇 熄咗佢嗰d 希望真係咁做
再多你地呢d 怨言群
呢個討論區 不要唔好開
無謂一直單方面表達不滿

利申:無意挑釁 ,只係覺得如期一直埋怨,不如承諾言,棄劇、熄機算啦。無謂每個星期睇住你地單方面埋怨。
咁多人想佢完
老實講 我唔想
睇咗咁多年 點都有回憶
我都會keep住想追佢後續劇情
話棄劇 熄咗佢嗰d 希望真係咁做
再多你地呢d 怨言群
呢個討論區 不要唔好開
無謂一直單方面表達不滿

利申:無意挑釁 ,只係覺得預期一直埋怨,不如承諾言,棄劇、熄機算啦。無謂每個星期睇住你地單方面埋怨。
想知邊到有漫畫睇
追左咁耐tv都想追下漫畫
dm5睇到最新漢化就utube
講還講 唔好講到咁後啦
啊rick對眼點解可以紅到咁
我都係一直一出就睇 雖然新果集真係有D悶 但唔會棄劇
最尾rick坐係樹下面, 隻手好多血, 做咩事?

仲有兩個窗掛響樹
係咪關聖經事?
今季真係少咗人討論
之前有兩個post

一個可以漫透
一個唔可以漫透

搞到我家陣都 頭暈暈, 唔知自己入左邊個post

我之前入左一個 漫透post.........叫人唔好講漫畫劇情, 結果反而比人屌番轉頭
好鬼長氣
成集長氣到carl死都已經冇咩感覺
一路睇, 一路心諗咁耐既喂

原來今集係60分鐘, 比平時多20分鐘
臨死講咁多野都勁有中氣
結局:
原來rick 只係係醫院昏迷(s01e01)
全部都係夢
Bbq

但綠帽照來 完!
結局:
原來rick 只係係醫院昏迷(s01e01)
全部都係夢
Bbq

但綠帽照帶 完!
第八季季中回歸道別!《陰屍路》節目統籌說明賜死「卡爾」的主因

《陰屍路》(The Walking Dead)第八季日前播出季中回歸集「榮譽」,同時也是劇中男星「卡爾」錢德勒里格斯(Chandler Riggs)的道別集數。由於該角色的死亡突如其來讓不少粉絲難以接受,節目統籌也在該集播出後說明賜死「卡爾」的真正原因。

節目統籌史考特 M. 金普(Scott M. Gimple)表示,他們想用不同的方式來講述大家讀到漫畫時的相似情感,因此不會讓漫畫讀者早就知道劇情的發展。有時完全遵照原著、有時則用完全不同的劇情改編,目的都是以某種方式來加強想傳遞的訊息,「卡爾的死在很多方面來說代表著《陰屍路》中一個時代的結束和新的開始。」

他繼續說明選擇卡爾作為死亡角色的原因,「他需要成為推動這個世界朝著特定方向前進的人,傳遞特定的訊息。也許這個想法會被否決,但我們希望在最嚴峻的情勢下,可以從這位年輕英雄身上獲得不可思議的影響。他的死亡可以證明這個世界依舊是《陰屍路》(意指充滿活屍的世界),這些事情是會發生的。如果這情節出現在另一個角色身上是不可能會讓人如此崩潰的。」

此外,史考特 M. 金普也提示該集最後一幕瑞奇的畫面將很快會解答緣由,「這個答案從該季第一集開始就相關連,我們會很快對此解答。下集將以有趣的方式講述非常不同的四段故事。」

9up
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞