The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
Prick
最近呢兩集rick雖然打贏咗 但輸晒品格 手法好低莊

連傷咗手既negan都打唔贏要靠出口術 真係扣好多分
次次打boss
Rick同人隻抽邊次係打贏
Government 上次55波 仲打到差d死
Rick 隻揪真係麻麻地 要靠陰招贏
垃圾黑警rick
Rick之前攻打Negan d outpost嘅時候
試過應承一條友話佢肯講枝機槍係邊就放佢走
嗰陣Rick都仲怪緊Daryl去到咁盡
轉個頭個仔死左即刻唔再守信用
好多次啦 咁同shane根本冇分別
個仔死左先搞到佢咁
根本啲編劇已經走火入魔

格硬整死carl,仲要180度變咗大愛撚
係Carl 令佢諗翻rick自己本身係咩人,
Rick 想做翻以前嘅佢,唔想再亂殺人。
正正咁,連negan 都無殺到,亦開到條新線繼續拍
依家睇番 shane 又係被rick嘅 言語欺騙
其實睇耐咗

會發現RICK都係一個死黑警
-行屍走肉The Walking Dead-執行製作人Scott Gimple在訪談裡提到,Rick在季終集「全面開戰」做的那個仁慈決定,的確是為Maggie、Jesus和Daryl在辦公室裡講的那些話埋下潛在的危險衝突。而飾演Maggie演員Lauren Cohan的合約問題,也會同樣影響到劇情發展。

Eugene會叛變,其實是和他不喜歡”衝突”氣氛有關,尤其是他與Rosita再見面之後,他回想起過去在亞歷山大與Abraham和Rosita的情誼,當初他們是怎麼幫助他度過難關。但也別忘了他是個很會算計的科學家,他算到這個可以改變一切的關鍵時刻(感謝神父),對自己這麼做(子彈動手腳)有十足的勝算。

Dwight在漫畫中還有很重要的篇幅,至於他的故事會不會繼續,製作人只簡單表示「他沒有死」。

U煎個段
fear the walking dead第4季第1集
你地係咪都係睇全集morgan
最尾先有原4個角色
摩根都離rick佢地勁遠
有無漫畫撚在?真心想知道下原作RICK係點贏NEGAN..
同埋見到最後..諗返起第一季RICK成隻綿羊咁..而家真係改變左好多
有D無奈同失落感.

漫畫同劇除左一D人物換左位.仲有無咩特別唔同?大方向我估應該一樣~

不過CAROL同DARYL好似都係原創出來..原著係有邊個代表佢地??~
fear the walking dead第4季第1集
你地係咪都係睇全集morgan
最尾先有原4個角色

係呀,講morgan去完垃圾場自閉,跟住jesus, carol, rick來探佢,之後morgan開始出走遠行,接落去the fear the walking dead 故事

不過全集劇情都好奇怪
摩根係fear 戰力係減弱左 起碼7成
同小智一樣 去左新地方就要reset左個level
shane係到就唔會俾negan搞咁耐啦
shane 唔死,戰鬥力一定高過rick
carol 唔係原創,漫畫係CAROL一早死左,Sophia重係到做埋MAGGIE養女
TV版而家Sophia個位就由Enid代左
記錯左..咁巴知唔知漫畫RICK點贏NEGAN
都係靠euguene整大量子彈
negan唔知 rick壓到性咁贏
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞