The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
姐係點
可唔可以講清楚個time line
依個摩根係屬於邊個時間既摩根
S8今集16集果個定 s5 s6 果個
睇完S8第16集, 岩岩好接住FTWD S4第1集
套劇已經變到唔合邏輯
唯一動力係睇carol bb

真係
知唔知第4季幾時開始
姐係點
可唔可以講清楚個time line
依個摩根係屬於邊個時間既摩根
S8今集16集果個定 s5 s6 果個
睇完S8第16集, 岩岩好接住FTWD S4第1集

Morgan好重戲份
最尾好似唔見Madison
上一季最尾唔知沖左去邊
果3件野......................
點唔合邏輯法
講詳細d 來討論
唔好就咁貶低套劇
點唔合邏輯? 咩位?
我一直想問, 我成日聽到咩低語者... 低語者係咪就係垃圾場死哂果班人黎架??

(我知我無留心睇, 我唔想重睇呀, 求下你地解答我啦 )
where is Enid
Negan 好慘
本身知道fwd係wd之前既事,啲報道又講s4e01既morgan係ws s1個陣既morgan

但睇完就知完全係無縫連接 morgan會係fwd提及hilltop同kingdom,即係timeline接住wd s08啦

完全唔知佢地想玩咩花神,不過都好,可以繼續追fwd
Skip左啦依班人好似
唔排除第9季會出雖然
一開始以為Rick輸硬
諗唔明點解Eugene會幫Rick佢地
又諗唔明點解Negan會割喉都唔死
話救就救到
今集雖然有d bug
但最尾My mercy prevails over my wrath個到呼應得幾好
始終覺得Rick係應該有人性
我都唔明有咩理由幫 negan
可能覺得佢太危險,太鍾意殺自己人

不過成排爆手幾壯觀
一入去睇條片個封面preview已經劇透左negan被割喉
1. u煎完全match 黃秋生早幾日講既情理之中,意料之外, 但理解唔到點解要咁做

2.女兒國為出場而出場既意義係乜 幾個傻仔去
hilltop花式自殺? 就係去為左俾女兒國班人出一場殺佢地?

3. rick正人渣, 我同negan一樣有半秒信左佢
吊住negan條命仲撚毒 講到共創未來

4. daryl放走d仔 , jesus叫morgan大愛. 跟住2個臨完場黑化做乜鳩 , maggie仍然仇恨上腦我好理解
我一直想問, 我成日聽到咩__________係咪就係垃圾場死哂果班人黎架??

(我知我無留心睇, 我唔想重睇呀, 求下你地解答我啦 )

點解? 多謝班漫透撚囉
今集咪抱住bb
3.negan係要殺
救佢係因為Carl
由韓仔俾佢爆頭開始Rick講佐唔知幾多百萬次要親手殺佢
編劇話要死個仔先會推進劇情就係呢點
呢度都係跟返漫畫(我無睇,睇其他巴打討論)
我都會揀殺, 去到呢步仲番咩轉頭

雖然有半秒我真係信左 ,
信rick仲慘過信negan
Negan獲獲都口水多過茶 反而rick次次呃完人就偷襲咁低莊
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞