The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
今集佢已經呃左一班手下去死
個班人本身撐simon喎

你不如話佢殺左simon
rick 要重建文明
重建文明第一步, 就係回復法律

所以rick 唔殺Negan , 只係判佢「終生監禁」
如果殺左Negan , 就是執行私刑, 永遠回復唔到文明社會
如果rick 放走尼根, 咁Maggie 憤怒都正常
但rick 無放走尼根, 只係判佢終生監禁, 我唔明白點解Maggie 會嬲

其實 終生監禁, 係慘過死
死左就一了百了
但終生監禁, 要成世係個監獄到, 無自由, 慘過死
靠euguene造子彈
Jesus呢啲左膠到極點既人應該唔會黑化
今集仲要感化左Morgan
Daryl同Prick出生入死左咁耐斷估唔會叛變掛
1命填1命 glenn爆頭 negan都要爆頭死
《陰屍路》(The Walking Dead)第八季經過長時間醞釀後,終於在最終集以雙方正面對決的戲碼畫下句點。但對反派尼根(傑佛利迪恩摩根 飾)的處置結果,卻衍生出第九季有可能引爆內戰的猜測。節目統籌史考特 M. 金普(Scott M. Gimple)對此表達多位角色的心境轉折,並強調瑪姬一角不會因蘿倫科漢(Lauren Cohan)合約未定的狀態而重新選角。

該集中,瑞奇(安德魯林肯 飾)近距離與尼根(傑佛利迪恩摩根 飾)交鋒,即便帶著怒火依然決定讓他存活。但這讓一心想為丈夫復仇的瑪姬(蘿倫科漢 飾)完全不能接受,在結尾向耶穌(湯姆佩恩 飾)表達對瑞奇和米瓊(戴娜葛里拉 飾)的失望之情。從暗處走來的戴瑞(諾曼李杜斯 飾)也附和瑪姬要用自己的方式除掉尼根的決心

史考特 M. 金普表示,從瑪姬的角度來看,瑞奇所做的事絕對是種背叛,「可以理解她無法接受瑞奇的選擇,戴瑞也是,他經歷了太多苦難,也跟瑞奇有著不同的觀點。至於耶穌,他則是對瑪姬相當忠誠。他跟摩根不一樣,他並不想要殺了救世軍陣營的倖存者,但他會不會殺了尼根呢?我想是會的。」

他繼續說道:「這會是內戰或是他們看到問題依舊存在而做出保護人們的舉動?他們會直接對抗瑞奇還是有其他作法?最重要的是對瑞奇來說什麼才是首要的,他們有不同的看法,且顯然的正想辦法來修復彼此間的歧異。」

此外,史考特 M. 金普也對蘿倫科漢已加盟其他劇集,有可能僅演出下季部分集數一事做出回應,「就像我之前說過的一樣,我們依然正洽談某個特定方向的事情。但我們知道自己正在做什麼,處理著可以掌握的範圍。」並強調蘿倫科漢就是瑪姬,不會有換角的考量。

The Walking Dead Civil War
可能第9季第1集就大家傾幾句交代消除番個分歧
無啦啦BBQ
左膠當道
你要知道呢度好多人都係睇慣TVB膠劇,要畫公仔畫出腸
軍妹會唔會報答U賤呢
Rick 愈來愈無大將之風
Civil war
其實u煎點解要幫返阿rick
又試過殺佢又恐嚇佢以後會被監住做子彈
相反negan好尊重佢
比軍妹屌醒左
U煎話變就變
唔太合理 我寧願佢唔好變返好人
跟住Maggie 嬲好正常wo
你話接受到就真係似tvb膠劇
有種終於完了ge感覺 完全唔care Negan生定死
之前真係拖太太太耐
屌 睇愛回家仲吸引
佢係想幫rick 既
之前唔幫班救世軍走出黎就贏左啦
仲死少好多人
問題係RICK試過用炸彈想炸死佢
negan反而扑咁多個都冇扑過佢
而且佢都知自己識整子彈既技能一定會俾negan重用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞