The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
唔想睇咪唔好睇
唔洗勉強自己
唔想睇又入個POST
但negan篇真係太拖戲
其實醫生嘅死,唔係成集一直鋪緊 神父主張神嘅引領道路, 諗住真係神引領正軌。(醫生都開始相信) 但功虧一簣, 最後醫生唔係 選擇相信神 仍引領緊方向, 所以佢選擇一博咩?但都係要死。

>更加 加深咗神父嘅罪孽 同 信念嘅質疑

所以神父先 死狗咁樣。 點解咁多人話佢自殺? 而唔係 為咗引證 信念又雷死咗醫生吧背水一戰嘅決心

定係我 誤解咗
我認我盲
睇左幾次都睇唔清楚到底佢係搶槍比人啪低 定係搶槍自殺
睇對話 應該係搶槍比人啪低
因為條友屌鳩另一個人 殺佢做咩...
係搶槍,之後比人殺
但係佢雙手被綁,腳拖住捕獸器
佢去搶槍即係想自殺
其實醫生嘅死,唔係成集一直鋪緊 神父主張神嘅引領道路, 諗住真係神引領正軌。(醫生都開始相信) 但功虧一簣, 最後醫生
唔係 選擇相信神 仍引領緊方向, 所以佢選擇一博咩?但都係要死。

>更加 加深咗神父嘅罪孽 同 信念嘅質疑

所以神父先 死狗咁樣。 點解咁多人話佢自殺? 而唔係 為咗引證 信念又雷死咗醫生嘅 背水一戰嘅決心

定係我 誤解咗
其實神父同摩根都係咁樣loop

大愛>成魔>大愛>成魔
希望negan篇收尾好啲啦 睇開有感情都唔想佢爛尾
唔講仲以為睇緊福音電影
自從上2集開始,悶到 ,之後每一集都用2倍速播放
似今季完結先完negan篇
每季都係度挑戰fans嘅底線

利申 中意食屎
我都唔明尼根想點有冇人解答下
前兩集開始邊播邊做其他野, 反正都係一撚樣劇情
就係劇情都知道係乜先唔想睇
一撚定係RICK贏左然後又有新大佬
你個模式係咁都算, 劇情又拖又悶

我睇MODERN FAMILY雖然劇情一直都係誤會誤會再誤會
但起碼有得俾我笑下啦
整子彈條女好正
根本撩緊U煎交配,但U煎唔撚SHOW佢
正一ON9仔
我都係睇到咁
醫生見神父盲咗都仲可以救返佢
而且又俾佢搵到車匙+幫神父搵到antibiotics
開始由唔信上帝到覺得神父上半集真係講得啱 真係有上帝照住佢哋
所以先膽粗粗試下反cup救世軍 心諗上帝幫我地咁多穫今次實冇死
點知
好彩唔係我理解錯
點解咁多人話佢自殺
咁樣明搶鎗=自殺行為掛
扑完條女就會比 lucille扑喎
應該攻頂之時 就係尼根收皮之日
我覺得難免會再死咁D人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞