The Walking Dead 行屍 第八季劇情討論區[2]

1001 回覆
13 Like 4 Dislike
要呃人 先呃自己人
真係理解唔到點解會反
仲要噚日入嚟搵條link已經比人秒劇透咗
咪係, 明明比軍妹捉完之後又侮辱佢, 佢自己個樣已經勁唔鋸...
點解無啦啦棵樹會掛兩塊玻璃係度? 隨手執個樽就合理d
u煎好似有話係佢嘔落軍妹度之前
佢地對佢講咗啲野令佢醒覺?
我已經感覺到呢套野就黎完。
呢幾集已經返返去討論咩叫「walking dead」 。
係班人已經冇哂人性善良一面,單純為左生存而出賣、殺戮。咁就係walking dead
最後rick諗通左,約對家出黎見面,之後和談,bbq 大結果。
古言有云 要呃人先呃自己人
我懷疑大家係咪無聽過
我覺得之前u 煎係唔想自己死同咁多人死先幫救世軍開路, 當時 daryl 迫到佢地入絕境

其實u 煎係想搵一個一擊必殺既機會
成個s8 都係災難級咁濟
個ending 真係同tvb 無乜分別
點解救世軍唔全部槍都試下先出發,
Negan 又會盲目信哂本身係對面team 嘅人
Rick 而家下下出爾反爾,反而negan 話一就一,仲算真男人d
個氣氛無乜起承轉合,好平淡咁完
雖然估中U煎做手腳
但係期待左咁耐既大戰
一秒鐘古惑的槍就完左有點兒ON9
其實依集成個feel都似全劇完 rick 背住屍群講果番說話 其他社區又開始重頭黎過 又加插埋carl同rick 散步畫面 其實加長返十幾廿分鐘到 講下之前比本書maggie果班人完左佢咪算 又要無啦啦加maggic 同daryl 私下傾 都廢事話肥仔無啦啦又幫返rick果邊幾奇怪
有啲頂唔順morgan下下扮晒深奧咁講野
negan單手都抽贏rick
maggie又話下季唔做
最尾果到係咪軍妹佢地幫救世軍d人裝窗, 然後救世軍班人又比返d食物佢地?
仲識屌埋你老母
永遠都係有人叻唔撚切咁
好想人知你睇左漫畫 好威威?
Negan 唔使死 角色演員受歡迎會唔會其中一大原因?
唔會
因為受歡迎既都死左幾個
吓? 早幾頁我屌D漫透撚俾人話我惡呀
有冇人講下漫畫Rick係點抽嬴Negan班人?
比Eugene出賣我真係覺得幾唔合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞